Nikola Žugić: Ili posao za sve rudare ili raskid ugovora sa Unipromom

zugicc
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 05.10.2015. u 10:26

Nikšićki rudari čekju još do sjutra da li će im neko od nadležnih odgovoriti na zahtjev da se raskine ugovor sa Unipromom, nikšićkog biznismena Veselina Pejovića. Na zboru zakazanom za 10h trebalo bi da odluče šta dalje. 

Nikola Žugić iz Samostalnog Sindikata RB, kaže da je danas rano govoriti koji su njihovi naredni koraci jer žele da ispoštuju rok dat najvećim državnim instancama da odgovre na njihov zahtjeve.

„Poslali smo zahtjeve najvećim državnim instancama počev od Premijera, Mila Đukanovića, svima redom, i niko nam dosad nije odgovorio. Tražili smo da se sa Veselinom Pejovićem raskine sva ova procedura koja je počela, jer on ne želi da zaposli radnike Boksita kod sebe, već želi da angažuje nekog podizvođača. Mi se tome protivimo. Ako je firma Uniprom metali vlasnik, onda neka nas tretira kao svoje radnike“, kazao je Žugić i dodao da u međuvremenu očekuju i ponudu od Ivana Ivanovića, nekadašnjeg pomoćnika Miodraga Davidovića, vlasnika Neksana.

„On nam je rekao da njegova ponuda nema nikave veze sa Neksanom. Najavio nam je da će  do 12. oktobra dostaviti svoju konačnu ponudu ako u međuvremenu ne napravimo dogovor sa Pejovićem.  On je zainteresovan da uplati isti iznos za Rudnik, ali uz obećanje da će prvo angažovati svih 190 rudara što nama odgovara“, zaključio je Žugić.

Pre­ma po­da­ci­ma Cen­tral­nog re­gi­stra pri­vred­nih su­bje­ka­ta Ivan Iva­no­vić je vla­snik dva dru­štva, Ra­paks i Re­saj­kling ko­urt. Sje­di­šte oba dru­štva je u Nik­ši­ću.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Vjetroelektrane Krnovo i Možura trenutno su jedine vjetroelektrane u Crnoj Gori i u privatnom su vlasništvu. Za dvije godine na lokaciji Gvozd biće sagrađena još jedna, ali će je graditi nacionalna energetska kompanija. Zašto se Elektroprivreda Crne Gore odlučila na taj korak, koliko će to koštati građane, kakav je potencijal i perspektiva ovog izvora energije istraživala je TVCG.
Državne kompanije, Rudnik uglja i Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) već više od pola godine kriju većinu podataka o broju ljudi koje su zaposlili, a ta praksa se nastavila i nakon raspisivanja lokalnih izbora, saopšteno je iz Mreže za afirmaciju NVO sektora (MANS).
Skupština akcionara Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) na sjednici koja je zakazana za 3. oktobar odlučivaće o kupovini imovine nikšićke Željezare, saoštio je za Portal RTCG predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović.