Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikola Žugić: Ili posao za sve rudare ili raskid ugovora sa Unipromom

zugicc
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 05.10.2015. u 10:26

Nikšićki rudari čekju još do sjutra da li će im neko od nadležnih odgovoriti na zahtjev da se raskine ugovor sa Unipromom, nikšićkog biznismena Veselina Pejovića. Na zboru zakazanom za 10h trebalo bi da odluče šta dalje. 

Nikola Žugić iz Samostalnog Sindikata RB, kaže da je danas rano govoriti koji su njihovi naredni koraci jer žele da ispoštuju rok dat najvećim državnim instancama da odgovre na njihov zahtjeve.

„Poslali smo zahtjeve najvećim državnim instancama počev od Premijera, Mila Đukanovića, svima redom, i niko nam dosad nije odgovorio. Tražili smo da se sa Veselinom Pejovićem raskine sva ova procedura koja je počela, jer on ne želi da zaposli radnike Boksita kod sebe, već želi da angažuje nekog podizvođača. Mi se tome protivimo. Ako je firma Uniprom metali vlasnik, onda neka nas tretira kao svoje radnike“, kazao je Žugić i dodao da u međuvremenu očekuju i ponudu od Ivana Ivanovića, nekadašnjeg pomoćnika Miodraga Davidovića, vlasnika Neksana.

„On nam je rekao da njegova ponuda nema nikave veze sa Neksanom. Najavio nam je da će  do 12. oktobra dostaviti svoju konačnu ponudu ako u međuvremenu ne napravimo dogovor sa Pejovićem.  On je zainteresovan da uplati isti iznos za Rudnik, ali uz obećanje da će prvo angažovati svih 190 rudara što nama odgovara“, zaključio je Žugić.

Pre­ma po­da­ci­ma Cen­tral­nog re­gi­stra pri­vred­nih su­bje­ka­ta Ivan Iva­no­vić je vla­snik dva dru­štva, Ra­paks i Re­saj­kling ko­urt. Sje­di­šte oba dru­štva je u Nik­ši­ću.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Isplata majskih penzija počeće danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO).
U pogonima Željezare Nikšić počeće da se proizvodi eloksirana bravarija za građane po veoma povoljnim cijenama, najavio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.
Na sastanku ministra energetike i rudarstva Saše Mujovića, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimira Jokovića sa direktorom Elektroprivrede Republike Srpske (BiH) Lukom Petrovićem, koji je održan danas u Podgorici, formirani su zajednički radni timovi koji će tražiti najbolje rješenje za obije države po pitanju naplate nadoknade od potopljenog zemljišta Bilećkog jezera.