Autor: onogost.me
Foto: Pobjeda
08:25
7.4.2020.

Novac EU koji je namijenjen Crnoj Gori već aktivan

Predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčilo Radulović saopštio je da je pomoć Evropske unije dragocjena. Istakao je međutim da EU nije u početku pojave koronavirusa dobro odreagovala, ali da se posljednjih sedmica situacija mijenja na bolje.


Pandemija je na test stavila mnoge parametre.

“EU nije dobro reagovala u prvoj, početnoj fazi pojave virusa, što su i institucije same nedavno priznale pa se Ursula fon der Lajen, gotovo, izvinila Italiji. To je bio šok i kod ljudi, a onda i kod određenih zemalja, iznio je neke sebične porive, a uklonio ono na čemu počiva EU, pokazao se manjak solidarnosti”, smatra Radulović.

Manjkalo je solidarnosti, povjerenja, pomoći i podrške, u početku, kaže on.

“Ipak se mora reći da u posljednjih nekoliko sedmica situacija se mijenja na bolje. Nakon inicijalnih grešaka Evropska unija je krenula boljim putem", smatra Radulović.

Radulović kaže da je novac EU koji je namijenjen Crnoj Gori već aktivan.

“EU je ipak tu, možda malo kasni, ali je ipak tu sa vrlo supstantivnom pomoći. To je jedan dugoročni odnos, i ta tri miliona su samo podrška, a biće pomoći još”, istakao je on.

On kaže da se ne može zaboraviti ni dosadašnja pomoć EU. Ističe da će sigurno doći do prekompozicije međunarodnih odnosa.

“Slijedi sigurno velika ekonomska kriza, koju će osjetiti svi, od građana, preko institucija, država, privrede”, rekao je Radulović.

Radulović međutim kaže da se nada da će Crna Gora relativno lakše prebroditi tu ekonomsku krizu, a to, kako ističe, zavisi isključivo od detaljne pripreme na ono što dolazi.

 

Izvor: rtcg.me

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:15
  4.6.2020.

  Kroz funkcionalnost dostupnu od danas na portalu ePrijava poreski obveznici mogu izvršiti odlaganje i poreske obaveze po osnovu poreza na dohodak fizičkih lica i doprinosa obavezno socijalno osiguranje za poreski period maj 2020. godine, saopšteno je iz Poreske uprave.

 • 15:32
  4.6.2020.

  Povodom aktuelizacije projekta izgradnje HE "Buk Bijela" na Drini u Bosni i Hercegovini, Savjet za vode, na sjednici održanoj u utorak, predložio je da Crna Gora pokrene proceduru prema ESPOO sekretarijatu, u skladu sa međunarodnim konvencijama, kako bi dobila svu relevantnu dokumentaciju i procijenila mogući uticaj realizacije tog projekta na Crnu Goru.

 • 10:02
  4.6.2020.

  Agenciji za investicije do sada je podnesena 31 aplikacija za upis u knjigu državljana kroz program ekonomskog državljanstva. Desetak aplikacija je prošlo sve bezbjednosne provjere i u završnoj su proceduri kod Ministarstva unutrašnjih poslova, kazali su iz Agencije.

 • 15:04
  3.6.2020.

  Skupštinski odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje podržao je danas dopune Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti kojim su predviđene novčane kazne za prekršaje u ovoj oblasti.