NVO “Ugostitelji Crne Gore”: Treba nam radnika za sezonu, prioritet domaća radna snaga

1617027356-image1-i_1118x745_0_0
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 28.05.2021. u 17:01

NVO "Ugostitelji Crne Gore" nastavila je kampanju zapošljavanja sezonskih radnika iz naše zemlje na primorju.

“Kao što smo već ranije saopštili, našim članovima koji se u uslovima ekonomske krize koja još traje zbog pandemije korona virusa spremaju za glavnu turističku sezonu, situaciju dodatno otežava deficit radne snage. Zato prioritet želimo da damo našim sugrađanima da ovog ljeta rade i zarade. Našu NVO kontaktirao je veliki broj ugostitelja koji još ne mogu da nađu domaću radnu snagu, kojima žele da daju prioritet umjesto stranaca. Zato želimo da podstaknemo i ohrabrimo sve koji traže sezonski posao da se prijave na e-mail  [email protected] ili pozivom na broj 068/044-488, kako bi ovo ljeto iskoristili da svi zajedno zaradimo, svjesni udarca na naše budžete kako kućne, tako i državnog, zbog kraha glavne ljetnje sezone prošle godine”, naveli su oni.

Takođe su pozvali i sve privrednike koji ne mogu da dođu do  domaće radne snage da im se jave i da pokušahz zajedno da dođu do zajedničkog rješenja kako bi sto spremnije dočekali predstojeću ljetnju sezonu, od koje, dodaju, zavisi budućnost čitave zemlje.

“Naš cilj je da tokom ljeta zaposlimo što više domaćih radnika i na taj način damo svoj doprinos smanjenu nezaposlenosti, boljem punjenju budzeta jer je privreda ta koja donosi novac za finansiranje zdravstvenog, obrazovnog i ostalog javnog sektora”, poručili su oni.

                                                                                         

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Budžet za narednu godinu projektovan je na 3,4 milijarde i analizirali smo sveobuhvatno prihodno i rashodno stanje, saopštio je ministar finansija Novica Vuković gostujući u Dnevniku Televizije Crne Gore. Dodao je da iduće godine na naplatu stiže dug od pola milijarde.
Skupštinski odbor za ekonomiju, finansije i budžet dao je zeleno svjetlo Agenciji za zaštitu konkurencije (AZK), ali ne i Komisiji za zaštitu prava u javnim nabavkama za prošlogodišnje izvještaje.