Autor: onogost.me
Foto: Ugostitelji Crne Gore
18:18
11.5.2021.

NVO “Ugostitelji Crne Gore”: Zaposlimo domaće radnike

Veliki broj ugostitelja sa primorja i ove godine se suočava sa nedostatkom domaće radne snage pa su primorani da radnike “uvoze” iz zemalja Regiona, saopšteno je iz NVO "Ugostitelji Crne Gore".


Kako su kazali, da bi riješili taj dugogodišnji problem Ugostitelji Crne Gore pozivaju sva zainteresovana lica koja se nalaze na evideniciji Zavoda za zapošljavanje da se prijave za sezonski posao na našem primorju.

Zainteresovani kandidati prijave mogu slati na e-mail adresu [email protected].

"Takođe, pozivamo i sve privrednike koji ne mogu da dođu do domaće radne snage da nam se jave i da pokušamo zajedno da dođemo do rješenja kako bismo što spremnije dočekali predstojeću ljetnju turističku sezonu. Smatramo da bi veće radno angažovanje domaće radne snage u sezoni doprinijelo boljem punjenju budžeta jer će se novac koristiti za finansiranje zdravstvenog, obrazovnog i ostalog javnog sektora", navodi se u saopštenju ugostitelja.

Dodaju i da kao odgovorno udruženje žele da daju prioritet domaćoj radnoj snazi, svjesni specifične ekonomske situacije izazvane zdravstvenom krizom zbog koje je u posljednjih nešto više od godinu oko 30.000 ljudi ostalo bez posla.

"Na ovaj način želimo da ohrabrimo domaće radnike da se prijave za sezonske poslove jer će na taj način doprinijeti punjenju kućnog budžeta ali i državne kase. U krajnjem, angažovanjem domaće radne snage sprečavamo odliv novca iz Crne Gore", zaključeno je u saopštenju.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:47
  12.6.2021.

  Državna kasa će, prema projekcijama Ministarstva finansija, ove godine prihidovati 700 milliona eura od turizma.

 • 16:42
  12.6.2021.

  Povodom iznenadnih izmjena Zakona o radu koje se odnose na snižavanje starosne granice za prestanak radnog odnosa po sili zakona, Udruženje pravnika poziva predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti da u vršenju svojih nadležnosti poštuju preuzete obaveze u procesu pristupanja Evropskoj uniji i čuvaju vrijednosti po kojima je Crna Gora bila prepoznata u međunarodnoj zajednici.

 • 11:55
  12.6.2021.

  Izvršna vlast je u prošloj godini pozajmila 1,35 milijardi eura, dok je deficit budžeta iznosio 329 miliona eura, pokazuju podaci iz završnog računa budžeta za 2020. godinu koji je juče usvojen na sjednici. Tokom prošle godine Vladu su vodili Duško Marković, do 4. decembra, i Zdravko Krivokapić od 4. decembra, piše Dan.

 • 08:33
  12.6.2021.

  Dvanaest banaka koje posluju na crnogorskom tržištu u prvom kvartalu ove godine su od kamata prihodovale 36,5 miliona eura, dok su po osnovu naknada i provizija od klijenata uzele 12,1 milion. Ukupan profit banaka od januara do kraja marta iznosio je 15,27 miliona eura.