Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Odgođena Skupština akcionara EPCG

epcg
EPCG
  • Autor onogost.me
  • 30.05.2016. u 11:29

Vanredna Skupština akcionara Elektroprivrede (EPCG), na kojoj je trebalo da se donese odluka o izdvajanju Funkcionalne cjeline (FC) Distribucija u zasebno preduzeće, odložena je zbog izostanka predstavnika državnog kapitala.

”Predstavnik države, kako smo obaviješteni, nije imenovan zbog administrativnih problema prilikom konstituisanja nove Vlade. Bez državnih akcija od 57,1 odsto nije moguće održati Skupštinu akcionara”, objasnio je Vujačić.

Prema njegovim riječima, nova sjednica Skupštine može se održati u roku od deset do 30 dana nakon odlaganja.

Skupština akcionara EPCG trebalo je da na sjednici 27. aprila donese odluku o izdvajanju FC Distribucija u zasebno društvo sa ograničenom odgovornošću pod imenom Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS), ali je Odbor direktora, na predlog menadžmenta, odlučio da je povuče iz dnevnog reda.

Skupština je danas trebalo i da donese odluku o prihvatanju nenovčanog uloga u CEDIS, kao i izmjene, dopune i prečišćen tekst Statuta EPCG.

Izdvajanjem Distribucije iz EPCG, omogućili bi se, kako je objašnjeno, jednaki uslovi na tržištu za sve snabdjevače električnom energijom.

Vanrednu Skupštinu akcionara sazvao je Odbor direktora, shodno zakonu, na kojoj se odluke donose dvotrećinskom većinom prisutnih ili zastupljenih akcionara.

 

Izvor: rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) je u prošloj godini ostvario rekordan profit od 35,7 miliona eura, saopštio je predsjednik Odbora direktora te kompanije, Aleksandar Mijušković, i dodao da je poslovni put od 2021. obilježen istorijskim rezultatima.
Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović kazao je u emisiji "Link" na Radiju Crne Gore da je dosadašnje isporučivanje rezultata u resoru kojim rukovodi rezultat posvećenosti i drugačijeg pristupa poslu. Razvoj saobraćajne infrastrukture jedan je od prioriteta, a izvođačima radova poručuje da će svako kršenje ugovora sa državom i probijanje rokova rezultirati raskidom ugovora.