Autor: onogost.me
Foto: Vlada CG
12:25
23.6.2022.

Ograničili marže na brašno, so, šećer i ulje

Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila Prijedlog odluke o privremenim mjerama za ograničavanje cijena proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi i listi proizvoda.


To znači da će se maksimalna visina marži u trgovinama na veliko ograničiti na pet odsto, za pšenično bračno (tip 400 i 500), šećer, ulje i so, dok će maksimalna marža na ove namirnice za male trgovine iznositi sedam odsto.

"Donijeli smo odluku da ograničimo marže kao jedini mogući i normalan model djelovanje države, a da ne narušimo privredu, da utičemo da ne dođe do nestašice. Našli smo neki optimum da zaštitimo građane da ublažimo rast cijena, a da naši trgovci imaju interes da tu robu imaju na rafovima", rekao je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović na današnjoj sjednici Vlade.

On je naveo da Crna Gora raspolaže sa dovoljno energenata i hrane kao i da treba voditi računa o promjenama na tržištu sirovina, na berzama, kako ne bi došlo do nestašice, jer država zavisi od uvoza, a ne proizvodi u dovoljnim količinama.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:14
  4.7.2022.

  U Crnoj Gori će od ponoći od biti jeftinije sve vrste goriva, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

 • 10:50
  4.7.2022.

  U Crnoj Gori trenutno boravi oko 83.000 turista. To je u odnosu na prošlu godinu rast od 33 do 34 odsto, rekao je u Bojama jutra državni sekretar u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turzima Damir Davidović.

 • 08:27
  4.7.2022.

  Sekretar Udruženja stočara Danilovgrada Vlado Lakić saopštio je da crnogorski stočari očekuju podizanje otkupne cijene mlijeka, jer su njihovi prihodi na granici rentabilnosti.

 • 07:59
  4.7.2022.

  Prijava roditelja/staratelja djece do 18 godina za ostvarivanje prava na dodatak za djecu u centrima za socijalni rad počeće od ponedjeljka, 4. jula 2022, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.