Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Opština i IRF organizuju seminar za nezaposlene visokoškolce

opstina_1
  • Autor onogost.me
  • 23.03.2016. u 16:35

Investicioni razvojni fond Crne Gore i Opština Nikšić, u četvrtak 24.03.2016. godine sa počtkom u 13h, u Sali I Opštine Nikšić, organizuju edukativni seminar o Programu podrške za visokoškolce pod nazivom „Možeš i ti“. 

IRF je objavio Program finansijske podrške za 2016. godinu, otvorio novu beskamatnu kreditnu liniju usmjerenu ka nezaposlenim licima, visokoškolcima tj. budućim privrednicima i poljoprivrednim proizvođačima, odnosno svim zainteresovanim da pokrenu i razviju sopstveni biznis.

Cilj seminara je da dodatno informiše o proceduri osnivanja preduzeća, načinu apliciranja za kreditna sredstva kod IRF-a, prijedlozima održivih biznis ideja na osnovu primjera i iskustava uzornih i uspješnih crnogorskih privrednika i o najčešćim greškama pri osnivanju start-up kompanija i time ih ohrabri u otpočinjanju sopstvenog biznisa.

Uslovi kreditiranja po kojima se odobravaju projekti shodno ovom programu podrške su:

• Maksimalni iznos do 50.000,00 € (za preduzetnike do 30.000,00 €);

• Kamata 0%;

• Rok otplate do 12 godina (uključujući grace period);

• Grace period do 4 godine.

Na seminaru će govoriti predsjednik Odbora direktora IRF dr Zoran Vukčević, predsjednik opštine Nikšić g-din Veselin Grbović, a prezentaciju će izvršiti kreditni referenti IRF. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Novo državno preduzeće za gazdovanje šumama trebalo bi da zaposli 231 radnika u prve tri godine rada, koji će imati za 30 odsto veću zaradu od zaposlenih u državnoj upravi, dok je za prvu godinu rada novog šumarskog preduzeća potrebno obezbijediti 24 miliona eura za obrtna sredstva i nabavku mehanizacije i opreme za rad, saopšteno je iz Akcije za socijalnu pravdu.
Siva ekonomija je ozbiljan problem, jer stvara nelojalnu konkurenciju i ugrožava održivost turističkog sektora, ocijenio je za Pobjedu predsjednik Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva PKCG Ranko Jovović, dodajući da je potrebno standardizovati i legalizovati privatni smještaj. Iako su najave za sezonu dobre, pozvao je na pojednostavljenje procedura za dobijanje dozvola za rad i boravak sezonskih radnika.