Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Organične cijene tokom juna i na niz domaćih proizvoda

RTCG
 • Autor onogost.me
 • 30.05.2024. u 17:10
Potpredsjednik Vlade Nik Đeljošaj istakao je da su produžili akciju limitiranih cijena na osnovna četiri proizvoda koje su i do sada bila obuhvaćena, ali su im dodali i listu domaćih proizvoda. Akcija će trajati mjesec dana, a nakon tog perioda u odnosu na reakcije i trgovaca i potrošača, razmotriće nove mjere, odnosno nastavak akcije.

"Donijeli smo izmjenu odluke i tokom juna osim onih četiri osnovnih proizvoda koji su ograničene cijene već dvije gdoine, brašno, šećer, ulje i so, ovog puta su se fokusirali na domaće proizvode. Time smo uporedo uz podršku od tri miliona eura koja idu na domaću proizvodnju, željeli da dobijemo efekte ekonomskog razvoja, da je osnažimo i da smanjimo uvoz", kazao je Đeljošaj.

Ograničene cijene biće na domaći bijeli sir, jogurt, mlijeko sa 2,8 mliječne masti, krompir, kupus, jabuke, cijelo pile, džem, jaja, čajnu kobasicu, stiješnjenu šunku, pileća prsa, goveđu čajnu, sudžuk, pileću viršlu i suvu slaninu.

"U narednih 30 dana ćemo provjeriti kako će trgovci reagovati na ovo. Moja je poruka partnerska da želimo zajedno da kreiramo ekonomsku politiku. Očekujem reakcije da svi domaći proizvodi budu dobro pozicionirani i uvijek dostupni trgovinama. Imaćemo kontrole svaki dan i nakon 30 dana i nakon analize, vidjećemo koji će biti nove mjere od 1. jula", kazao je Đeljošaj.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  U pogonima Željezare Nikšić počeće da se proizvodi eloksirana bravarija za građane po veoma povoljnim cijenama, najavio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.
  Na sastanku ministra energetike i rudarstva Saše Mujovića, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimira Jokovića sa direktorom Elektroprivrede Republike Srpske (BiH) Lukom Petrovićem, koji je održan danas u Podgorici, formirani su zajednički radni timovi koji će tražiti najbolje rješenje za obije države po pitanju naplate nadoknade od potopljenog zemljišta Bilećkog jezera.