Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
17:12
18.3.2019.

Otvoren konkurs za nagradu "Marko Polo"

Konkurs za nagradu Marko Polo, koju je osnovao Turistički koordinacioni centar država centralne i istočne Evrope i Kine, otvoren je do 31. maja.


Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma je saopšteno da će se ta nagrada ove godine prvi put dodijeliti.

“Na konkurs za dodjelu nagrade može se prijaviti svaka kompanija koja je izradila inovativan i održiv turistički proizvod”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva.

U pitanju je zajednički projekat Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope (16+1).

Nagrada Marko Polo prepoznaje značaj i doprinos organizacija u turizmu koji vodi ka stvaranju najboljeg zajedničkog turističkog proizvoda namijenjenog kineskom turističkom tržištu, za prošlu godinu.

“Proizvod mora da obuhvata najmanje tri zemlje centralne i istočne Evrope, sa fokusom na lokalnu istoriju, tradiciju i kulturu. Osim Crne Gore, članice Inicijative 16+1 su Albanija, Bosna i Hercegovina (BiH), Bugarska, Hrvatska, Češka, Estonija, Letonija, Litvanija, Mađarska, Makedonija, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovačka i Slovenija”, rekli su iz Ministartva.

Glavni cilj nagrade je da se oda priznanje organizatorima kružnih putovanja i drugih turističkih paket aranžmana koji se temelje ne specifičnim atrakcijama regiona centralne i istočne Evrope i da se na taj način formira jača saradnja između evropskih i kineskih turističkih agencija koje se bave organizovanjem dolaska kineskih turista u zemlje tog regiona.

Proglašenje dobitnika će se obaviti 9. septembra, a nagrade će biti dodijeljene 23. oktobra ove godine na konferenciji u Rigi.

 

Izvor: Mina biznis

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:26
  20.6.2019.

  Za trgovce u Crnoj Gori nedjelja će biti neradni dan, pošto su poslanici u Skupštni Crne Gore glasali za promjene Zakona o unutrašnjoj trgovini.

 • 10:07
  20.6.2019.

  Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki poništila je dva tendera Uprave za saobraćaj (UZS), kojom rukovodi direktor Savo Parača, među kojima tender za nabavku usluga izrade tehničke dokumentacije za rekonstrukciju magistralnog puta M-3 Nikšić - Danilovgrad: tunel Budoš - Danilovgrad, procijenjene vrijednosti 300 hiljada eura.

 • 19:30
  19.6.2019.

  Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija raspisali su danas Javni poziv za Program podsticajnih mjera za oblast turizma u vrijednosti od 800.000 eura. 

 • 15:32
  19.6.2019.

  Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe za maj 2019. godine iznosila je 647,90 eura, saopšteno je iz MONSTAT-a.