Otvorena fabrika Beluga votke u Nikšiću

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 12.04.2023. u 13:12
Više od 200 radnika zaposleno je u fabrici Beluga votke, koja je danas svečano otvorena u Nikšiću.

Predsjednik Vlade Dritan Abazović, prilikom otvaranja, kazao je da mu je velika čast što imaju priliku sa otvore fabriku jer su toliko nedostajale Crnoj Gori, ali da je još veća čast imati priliku otvoriti fabriku globalno poznatog brenda.

“Otvaranja proizvodnje votke Beluga se ne bi postidjela jedna Njemačka, Francuska, SAD. Mislim da je ovo veliki dan za Crnu Goru zato što dolaze svjetski brendovi, što se ekonomija konačno izvozno orjentiše, što će gro produkta koji će biti ostvaren u ovoj fabrici otići van granica naše zemlje, pomoći da smanjimo ono što je trenutni odvoz uvoza i izvoza u Crnoj Gori”, naveo je on.

Takođe je dodao da “ćemo biti sa velikim osjećajem sreće i ponosa kada širom svijeta na vitrinama Beluge koje su postavljene u brojnim međunarodnim aerodromima po svijetu pročitamo da je Beluga Monetenegro”.

Ova kompanija je u Nikšiću već zaposlila više od 200 radnika u proizvodnji, administraciji i logistici, dok kancelarija za marketing i prodaju u Tivtu broji 50 zaposlenih.

Do 2025. godine planiran je rast ukupnog broja zaposlenih na 400, a za zaposlene su u planu i različiti programi stručnog usavršavanja i obrazovanja.

Prema najavama, već u narednom kvartalu kompanija će početi proizvodnju premium džina i premium ruma, a planirano je i lansiranje novog pića sa nižim procentom alkohola, Beluga Adriatic Botanicals.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  1. Radomir Koprivica

   Dobar dan,jedno pitanje,molim vas ima li za osobe sa invaliditetom zaposlenja koje su na biro dje firma dotira 25% a država ostalo,volio bih odgovor?

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ministar prosvjete, Miomir Vojinović, naložio je da se testovi sa eksterne mature ponovo pregledaju i ocijene. Roditelji i maturanti prekinuli su, nakon ove informacije, protest ispred zgrade Ministarstva u Podgorici.