Autor: onogost.me
Foto: mapio.net
10:07
20.6.2019.

Pao tender za popravku puta od Nikšića do Danilovgrada

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki poništila je dva tendera Uprave za saobraćaj (UZS), kojom rukovodi direktor Savo Parača, među kojima tender za nabavku usluga izrade tehničke dokumentacije za rekonstrukciju magistralnog puta M-3 Nikšić - Danilovgrad: tunel Budoš - Danilovgrad, procijenjene vrijednosti 300 hiljada eura.


UZS je kao najpovoljniju na tenderu izabrala ponudu firme “Put inženjering”, ponuda firme Institut za građevinarstvo ocijenjena je kao ispravna i drugorangirana, dok je ponuda žalioca, firme Geotechnics, Project & Consulting, uz ponude još dvije firme, ocijenjena kao neispravna.

„UZS nije tehničke karakteristike ili specifikacije predmeta javne nabavke sačinio na propisanom obrascu, već je dao projektni zadatak, kojim nije definisao bitne karakteristike predmeta javne nabavke u pogledu kvaliteta, što je dovelo do diskriminacije ponuđača u postupku ocjene ispravnosti ponuda, budući da zbog ovog propusta ponuđači nijesu mogli podnijeti uporedive ponude, već su na različite načine sačinili finansijski dio ponude, pa je naručilac pobijanom odlukom različito cijenio ispravnost njihovih ponuda u ovom dijelu“, piše u rješenju komisije.

Poništena je i nabavka UZS za usluge izrade tehničke dokumentacije za rekonstrukciju magistralnog puta Debeli Brijeg - Herceg Novi, procijenjene vrijednosti 55.000 eura.

 

Izvor: vijesti.me

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:39
  20.7.2019.

  Cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori viša je od prosjeka u regionu, dok je eurodizel jeftiniji od prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

 • 11:17
  20.7.2019.

  Hotel “Piva u Plužinama prodat je juče Draganu Bogdanoviću iz Beograda, koji je na javnoj aukciji prvi istakao ponudu na cijenu od 200.000 eura. Početna cijena prodaje je bila 152.000 eura.

 • 13:33
  19.7.2019.

  Potencijali ski centra Vučje su nemjerljivi, kako za zimski tako i za ljetnji turizam, sa posebnim akcentom na škole skijanja i stvaranje infrastrukture za dječije sadržaje.

 • 19:02
  18.7.2019.

  Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe za jun ove godine iznosila je 643 eura, saopšteno je iz MONSTAT-a.