Autor: onogost.me
Foto: mapio.net
10:07
20.6.2019.

Pao tender za popravku puta od Nikšića do Danilovgrada

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki poništila je dva tendera Uprave za saobraćaj (UZS), kojom rukovodi direktor Savo Parača, među kojima tender za nabavku usluga izrade tehničke dokumentacije za rekonstrukciju magistralnog puta M-3 Nikšić - Danilovgrad: tunel Budoš - Danilovgrad, procijenjene vrijednosti 300 hiljada eura.


UZS je kao najpovoljniju na tenderu izabrala ponudu firme “Put inženjering”, ponuda firme Institut za građevinarstvo ocijenjena je kao ispravna i drugorangirana, dok je ponuda žalioca, firme Geotechnics, Project & Consulting, uz ponude još dvije firme, ocijenjena kao neispravna.

„UZS nije tehničke karakteristike ili specifikacije predmeta javne nabavke sačinio na propisanom obrascu, već je dao projektni zadatak, kojim nije definisao bitne karakteristike predmeta javne nabavke u pogledu kvaliteta, što je dovelo do diskriminacije ponuđača u postupku ocjene ispravnosti ponuda, budući da zbog ovog propusta ponuđači nijesu mogli podnijeti uporedive ponude, već su na različite načine sačinili finansijski dio ponude, pa je naručilac pobijanom odlukom različito cijenio ispravnost njihovih ponuda u ovom dijelu“, piše u rješenju komisije.

Poništena je i nabavka UZS za usluge izrade tehničke dokumentacije za rekonstrukciju magistralnog puta Debeli Brijeg - Herceg Novi, procijenjene vrijednosti 55.000 eura.

 

Izvor: vijesti.me

loading...

Ostale vijesti iz kategorije

 • 21:01
  11.11.2019.

  Najveći broj ispitanika, njih 87,7 odsto, nije se obraćao državnim organima za zaštitu potrošačkih prava, dok se vraćanje kusura nalazi na posljednjem mjestu kao pravo koje građani smatraju svojim, pokazali su rezultati istraživanja koje je sprovelo Ministarstvo ekonomije.

 • 13:30
  11.11.2019.

  Naredne dvije sedmice cijene goriva u Crnoj Gori biće bez promjena, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

 • 08:21
  11.11.2019.

  Visina naknade pri registraciji drumskih motornih vozila i posebna godišnja naknada za priključna vozila u svrhu nesmetanog odvijanja saobraćaja i pružanja informativnih usluga korisnicima puta se neće povećavati, saopštili su iz Ministarstva saobraćaja.

 • 21:16
  10.11.2019.

  U Crnoj Gori trenutno 24 osobe posjeduju ovlašćenje za obavljanje aktuarskih poslova, iako je ta profesija na počeku razvoja, saopšteno je iz Agencije za nadzor osiguranja (ANO).