Počela isplata zaostalih zarada u Rudnicima Boksita

bok_6
  • Autor onogost.me
  • 30.10.2015. u 17:43

Kao što je juče i najavljeno, danas oko 15h počela je isplata potraživanja prvog isplatnog reda za 312 radnika Rudnika Boksita. 

“Danas je krenula ispalta oko 4100 eura za 312 zaposlenih, dok će oko 200 bivših radnika, kojima se duguju tri plate, svoj novac moći da podignu od ponedjeljka”, kazao je Nikola Žugić predstavnik Samostalnog Sindikata RB.

Nikšićki biznismen, Veselin Pejović, juče je uplatio oko milion eura za kupovinu Rudnika Boksita, dok će ostatak  od ukpne sume od 5,39 miliona uplatiti kada se riješe imovinsko pravni odnosi u Boksitima. 

Sudbina radnika i njihov angažman kod Pejovića  je i dalje nepoznat, a Žugić je juče istakao da bi sredinom naredne sedmice trebalo da se sastanu sa novim vlasnikom i razgovaraju o daljoj sudbini rudara. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Odluku o dopuni odluke o privremenim mjerama za ograničavanje cijena proizvoda od posebnog značaja, prema kojoj će će proizvođači građanima morati prodavati tonu peleta po cijeni do 269 eura.
Predsjednik Savjeta Agencije za zaštitu konkurencije Dragan Damjanović, istakao je da to regulatorno tijelo mora ispitati zakonitost postupka EPCG da preuzime Željezaru uz pomoć države, te da smatra da to može biti problematično iz ugla EU regulative o državnoj pomoći i sa aspekta ispunjavanja pravila iz poglavlja 8 - konkurencija.