Počela isplata zaostalih zarada u Rudnicima Boksita

bok_6
  • Autor onogost.me
  • 30.10.2015. u 17:43

Kao što je juče i najavljeno, danas oko 15h počela je isplata potraživanja prvog isplatnog reda za 312 radnika Rudnika Boksita. 

“Danas je krenula ispalta oko 4100 eura za 312 zaposlenih, dok će oko 200 bivših radnika, kojima se duguju tri plate, svoj novac moći da podignu od ponedjeljka”, kazao je Nikola Žugić predstavnik Samostalnog Sindikata RB.

Nikšićki biznismen, Veselin Pejović, juče je uplatio oko milion eura za kupovinu Rudnika Boksita, dok će ostatak  od ukpne sume od 5,39 miliona uplatiti kada se riješe imovinsko pravni odnosi u Boksitima. 

Sudbina radnika i njihov angažman kod Pejovića  je i dalje nepoznat, a Žugić je juče istakao da bi sredinom naredne sedmice trebalo da se sastanu sa novim vlasnikom i razgovaraju o daljoj sudbini rudara. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić komentarisala je najavu Ministarstva ekonomije o uvđenju radne nedelje tokom sezone, i navela je da je saglasna sa predlagačem izmjena i dopuna Zakona o unutrašnjoj trgovini, Nikom Đeljošajom.
Vraćanje radne nedjelje tokom turističke sezone u određenoj mjeri će doprinijeti povećanju ekonomske aktivnosti i boljoj valorizaciji turističke sezone, ocjenjuju u Uniji poslodavaca Crne Gore (UPCG). Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) kaže da je nedopustivo da su o ovom predlogu saznali iz medija.