Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Počela raspodjela: Za domaćinstva 2.500 plastenika

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 16.03.2023. u 14:54
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je da je, u saradnji sa lokalnim samoupravama, započela dodjela plastenika, čime se planira povećati samodovoljnost proizvodnje hrane kako na nivou domaćinstava, tako i na nivou lokalnog tržišta.

Očekuju da će se do kraja ove nedjelje izvršiti dodjela preko 40 odsto ukupnog broja plastenika, dok je plan da se cjelokupna količina podijeli do kraja sledeće nedjelje.

Kako se objašnjava, u pitanju su plastenici koji su namijenjeni za proizvodnju na nivou domaćinstava. Ovom mjerom građani će dobiti 2.500 plastenika.

"Dodjela plastenika za potrebe domaćinstava realizuje se u sklopu prethodno donesenih mjera Vlade Crne Gore, (Javni poziv za besplatnu dodjelu plastenika za proizvodnju povrća) u cilju pospješivanja samodovoljnosti proizvodnje hrane, kao jedan od dodatnih vidova podrške poljoprivrednim proizvođačima usljed poremećaja na globalnom tržištu poljoprivrednih proizvoda", navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da je, nakon dva raspisana tendera, na kojim, usljed poremećaja cijena poljoprivrednih inputa na tržištu, nije bilo javljanja ponuđača koji su ispunjavali uslove, treći tender uspješno završen, nakon čega je uslijedilo potpisivanje ugovora sa opštinama i stekli uslovi za distribuciju plastenika za domaćinstva.

Ukupna vrijednost tendera je 499.851 euro.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Isplata majskih penzija počeće danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO).
  U pogonima Željezare Nikšić počeće da se proizvodi eloksirana bravarija za građane po veoma povoljnim cijenama, najavio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.
  Na sastanku ministra energetike i rudarstva Saše Mujovića, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimira Jokovića sa direktorom Elektroprivrede Republike Srpske (BiH) Lukom Petrovićem, koji je održan danas u Podgorici, formirani su zajednički radni timovi koji će tražiti najbolje rješenje za obije države po pitanju naplate nadoknade od potopljenog zemljišta Bilećkog jezera.