Počinje novi ciklus radionica: Bezbjednost hrane prilikom proizvodnje i prerade

ovo
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 23.04.2019. u 07:25

Kako bi što veći broj poljoprivrednih proizvođača koji prerađuju poljoprivredne proizvode na svojim gazdinstvima ispunio propisane zahtjeve u pogledu bezbjednosti hrane i time unaprijedio konkuretnost, organizovan je novi ciklus radionica na terenu

Predstavnici Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, u periodu od 22. do 25. aprila održaće 12 radionica za poljoprivredne proizvođače u opštinama Berane, Bijelo Polje, Pljevlja, Žabljak, Plužine, Nikšić , Kolašin i Podgorica.

Radionice se realizuju kroz projekat IPARD like 2 kroz koji je podržana izrada Priručnika za higijenske uslove za proizvodnju hrane na porodičnim poljoprivrednim gazdinstvima. Priručnik sadrži potrebne informacije, preporuke i smjernice za primjenu Dobre higijenske prakse za proizvodnju, obradu i preradu primarnih proizvoda na poljoprivrednim gazdinstvima od sopstvenih životinja i biljaka.

Edukcija na ovu temu, kroz neposrednu komunkaciju sa proizvođačima na terenu, od izuzetnog je značaja za sve proizvođače koji planiraju da iskoriste mogućnosti bespovratne podrške iz pretpristupnih fondova EU – IPARD Program, za unapređenje proizvodnje, posebno u dijelu ispunjenosti infrastrukturnih zahtjeva u objektima za preradu na gazdinstvu.

Raspored održavanja radionica:

Pozivaju se svi poljoprivredni proizvođači koji se bave proizvodnjom i preradom hrane na sopstvenom imanju a koji tu hranu stavljaju u javni promet da prisustvuju radionicama.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Od početka godine 11 kupovina preko interneta završilo se prijavom Tržišnoj inspekciji. Nepravilnosti su se odnosile na reklamacije sata, parfema, šminke, garderobe, česme, mašinice za brijanje i drugog, a kupci su tvrdili da dobijeni proizvod nije isti kao sa fotografije.
Pojedini trgovački lanci ograničiće kupovinu proizvoda po minimalnim cijenama u okviru akcije “Stop inflaciji” samo ukoliko bude očigledne zloupotrebe, potvrđeno je Portalu RTCG. Iz kompanije "Voli" naglašavaju da se ograničenje može desiti ukoliko se kupuju enormne količine proizvoda, dok sa druge strane u lancima "Idea" trenutno ne pominju ograničenja.