Podijeljena sredstva za najbolje NVO projekte

tabela
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 31.05.2016. u 07:03

Komisija za raspodjelu sredstava za sufinansiranje projekata nevladinih organizacija (NVO) Opštine Nikšić podijelila je ukupno 30.000 eura za sufinansiranje projekata NVO, koje je ocijenila kao najbolje.

Sredstva iz budžeta Opštine dobile su: Pro futuro, Naša budućnost, Omladinski klub Nikšić, Plavi krug, Fors Montenegro, Civitas Montenegro centar, International Montenegro cultural center i Ozon.

Njima je dodijeljen novac na osnovu propisanih kriterijuma iz člana 9, 17 i 18 Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama.

Projekat koji je ocijenjen nabolje je ”Umjetnički program sedmog Bedem festa”, koji je kandidovala NVO Pro Futuro, dok je projekat NVO Fors Montenegro pod nazivom ”Renoviranje sportskog terena u Nikšiću” dobio najveći novčani iznos, 6.000 eura.

Na drugom mjestu je projekat NVO International Montenegro cultural center pod nazivom ”Ko to može da nas spriječi….da govorimo lijepe riječi”, a dobio je 4.674 eura.

Sjednica Komisije za raspodjelu sredstava održana je 26. maja ove godine.

Predsjednik opštine zaključiće pojedinačne ugovore sa nevladinim organizacijama, kojima se uređuju međusobna prava i obaveze najkasnije 30 dana od dana objavljivanja ove Odluke.

Povodom donošenja Odluke o raspodjeli sredstava za sufinansiranje projekata NVO za ovu godinu, 2. juna u sali 1 Opštine Nikšić održaće se “Dan otvorenih vrata” sa početkom u 10 časova.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Ministar ekonomskog razvoja Goran Đurvić kazao je u emisiji "Dobro jutro Crna Goro" da je Vlada akcijom Stop inflaciji pogodila metu. Ističe da su ovim potezom zadovoljni oni kojima je akcija bila namijenjena i potrebna, te da je ona državu koštala nula eura.