Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Podrška promociji i plasmanu organskih proizvoda

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
 • Autor onogost.me
 • 02.05.2023. u 11:57
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je javni poziv za dodjelu podrške promociji i plasmanu organskih proizvoda, na koji se svi zainteresovani koji ispunjavaju uslove mogu prijaviti do 15. oktobra.

Predmet javnog poziva je podrška preduzećima koja vrše otkup domaćih organskih proizvoda i proizvoda iz prelaznog perioda, sertifikovanih u skladu sa Zakonom o organskoj proizvodnji i prodaju ih krajnjim potrošačima.

Pravo na podršku mogu ostvariti preduzeća upisana u Centralni registar privrednih subjekata (CRPS), koja se prijave na javni poziv i dostave odgovarajuću dokumentaciju kojom se dokazuje vrijednost i broj otkupljenih domaćih organskih proizvoda za prodajni period od 1. oktobra prošle do 30. septembra ove godine, a koji otkupljene proizvode prodaju krajnjim potrošacima -marketi, restorani, hoteli.

Podrška se ostvaruje u odnosu na otkupljenu vrijednost domaćih organskih proizvoda bez poreza na dodatu vrijednost (PDV) za prodajni period koji se računa od 1. oktobra prošle do 30. septembra ove godine.

Podrška se ostvaruje u iznosu od deset odsto od nabavljene vrijednosti bez PDV-a za domaće sertifikovane organske proizvode i proizvode iz prelaznog perioda i 20 EUR po svakom ulistanom proizvodu za navedeni prodajni period.

Podrška se realizuje na kraju investicije nakon administrativne kontrole.

Obrazac zahtjeva za dodjelu podrške promociji i plasmanu organskih proizvoda se može preuzeti sa internet stranice Ministarstva ili u Direkciji za organsku proizvodnju, šeme kvaliteta i zemljišnu politiku.

Popunjeni obrazac zahtjeva i drugu neophodnu dokumentaciju potrebno je dostaviti isključivo putem pošte na adresu Direktorata za poljoprivredu resornog Ministarstva.

Sve detaljnije informacije u vezi sa javnim pozivom objavljene su na sajtu Ministarstva.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Isplata majskih penzija počeće danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO).
  U pogonima Željezare Nikšić počeće da se proizvodi eloksirana bravarija za građane po veoma povoljnim cijenama, najavio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.
  Na sastanku ministra energetike i rudarstva Saše Mujovića, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimira Jokovića sa direktorom Elektroprivrede Republike Srpske (BiH) Lukom Petrovićem, koji je održan danas u Podgorici, formirani su zajednički radni timovi koji će tražiti najbolje rješenje za obije države po pitanju naplate nadoknade od potopljenog zemljišta Bilećkog jezera.