Autor: onogost.me
Foto: EPCG
16:57
29.1.2020.

Poništen tender EPCG od 414 hiljada

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki poništila je po službenoj dužnosti tender Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), procijenjene vrijednosti 413.340 eura, u vezi s otvorenom nabavkom usluga fizičke zaštite objekata ovog preduzeća.


EPCG je kao najpovoljniju, na ovom nadmetanju, krajem novembra prošle godine, izabrala ponudu podgoričku firme “Security Guard Montenegro”, dok je drugorangirana bila ponuda nikšićke firme “Securitas Montenegro”, koja se žalila na postupak nabavke.

Državna komisija je utvrdila bitnu neusaglašenost tenderske dokumentacije sa odredbama Zakona o javnim nabavkama (ZJN) koja je dovela ili mogla da dovede do diskriminacije zainteresovanih ponuđača i ograničavanja tržišne konkurencije.

Navode da je u pozivu za javno nadmetanje naručilac (EPCG) ograničio tržišnu konkurenciju jer je predvidio da su ponuđači dužni da dostave garanciju ponude u iznosu od pet odsto procijenjene vrijednosti nabavke, pa je “onemogućio potencijalne ponuđače koji ispunjavaju uslove za učešće da podnesu ponude zbog nezakonito zahtijevane visine iznosa garancije ponude”.

 

Izvor: vijesti.me

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:59
  26.2.2020.

  Korisnici elektrodistributivnog sistema su u januaru preuzeli ukupno 264.493.600 kWh električne energije, što je za oko pet odsto više u odnosu na decembarsku potrošnju i za sedam odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz CEDIS-a.

 • 13:27
  26.2.2020.

  Proizvodni objekti pušteni u rad u posljednje tri godine generisaće u ovoj oko deset odsto nove, zelene energije, bez grama emisije gasova sa efektom staklene bašte, navodi se u ovogodišnjem Programu rada Vlade.

 • 11:16
  26.2.2020.

  Osim direktne podrške po hektaru zasada vinove loze koja je ove godine uvećana, zatim mogućnosti za bespovratnu podršku do 50 odsto investicija za unapređenje proizvodnje kroz posebne javne pozive, ali i aktuelni IPARD, crnogorski vinari na raspolaganju imaju i mjeru posebne podrške za vino.

 • 10:20
  26.2.2020.

  Tražimo odgovorne, motivisane, ambiciozne ljude, zaljubljenike u sport sa izraženim komunikacijskim sposobnostima u odnosu sa ljudima.