Poštari prekidaju štrajk, postignut dogovor

Pošta CG
 • Autor onogost.me
 • 10.10.2023. u 17:12
Štrajkački odbor Pošte Crne Gore prihvatio je ponudu Uprave Pošte Crne Gore o povećanju zarada u iznosu od 100 do 130 eura i od sjutra prekidaju štrajk.

Na sastanku koji je danas održan potpisan je Sporazum kojim se zarade uvećavaju u zavisnosti od staža.

Dio sporazuma, kako piše Dan, je i da se plate dnevnice za period štrajka, kao i da se učesnici štrajka ne snose bilo kakve odgovornosti.

Podsjećamo, štrajk 486 radnika Pošte počeo je prošle nedjelje širom Crne Gore.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Fondu penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) od početka godine do juče obratilo se 570 korisnica nadoknada po osnovu rođenja troje i više djece, a koje su tražile obustavu tog prava i prelazak na penzije.
  Do sada su donijete dvije prvostepene presude Privrednog suda po kojim država mora koncesionarima za male hidroelektrane da isplati ukupno oko miliona eura odštete. Riječ je o presudama u samo dva spora od ukupno devet koliko su koncesionari pokrenuli jer je Vlada nekadašnjeg premijera Zdravka Krivokapića jednostano raskinula ugovore sa njima.
  Cijene univerzalnih poštanskih usluga od 1. januara naredne godine biće veće od 20 centi do 2,20 eura unutar Crne Gore, a do 12,25 eura u međunarodnom poštanskom saobraćaju, saopšteno je iz Pošte Crne Gore.