Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Potrošačke cijene veće 4,3 odsto nego lani

Ilustracija
 • Autor onogost.me
 • 15.03.2024. u 17:24
Cijene proizvoda i usluga lične potrošnje u februaru 2024. godine više su za 0,4 odsto u odnosu na januar 2024. godine, saopšteno je iz Uprave za statistiku - Monstat.

Potrošačke cijene u februaru 2024. u odnosu na isti mjesec prethodne godine, u prosjeku su više za 4,3 odsto.

"Najveći uticaj na mjesečnu stopu inflacije imali su rast cijena u grupama: gorivo i mazivo za motorna vozila, povrće, kratkotrajna dobra za rutinsko održavanje domaćinstva, frizerske usluge i ostale usluge za ličnu njegu, usluge za održavanje i popravku stanova, ostali uređaji, predmeti i proizvodi za ličnu njegu; ulja i masti", navode iz Monstata.

Potrošačke cijene u periodu januar-februar 2024. godine, u poređenju sa istim periodom prethodne godine, u prosjeku su više za 4,3 odsto, dodaje se.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Nacionalna turistička organizacija (NTO) raspisala je javni poziv za podnošenje zahtjeva za dobijanje novčane podrške za unapređenje organizovanih avionskih dolazaka putem zajedničke marketing kampanje sa turoperatorima za ovu i narednu godinu u okviru koga je opredijeljeno 510 hiljada eura. Od ukupne sume 200 hiljada je za ovu, a 310 hiljada za narednu godinu.
  Tenderima i nepotrebnom administrativnom precedurom samo se gubi vrijeme u borbi protiv bolesti potkornjaka u šumama na području plavske, kao i drugih crnogorskih opština, pa je potrebno hitno uključivanje države sa svim njenim kapacitetima.