Prevaziđen rekord, od početka godine prevezeno 300.000 putnika

rtcg.me
 • Autor onogost.me
 • 31.03.2023. u 08:54
Od početka 2023. godine na aerodromima u Crnoj Gori prevezeno je 300.000 putnika, što je 17 odsto više u odnosu na prvi kvartal rekordne 2019. godine, kazao je predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Eldin Dobardžić.

Kazao je da očekuju da će godinu završiti sa dobiti od 3,5 miliona eura.  On je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro”, rekao da je prethodna, 2022. godina bila je veoma uspješna za Aerodrome Crne Gore.

“Prihod u 2022. godini bio je nešto preko 33 miliona, uz troškove koji su bili oko 22 miliona i obaveze koje imamo po podsticajnoj šemi koji su iznosili oko 7,4 milina. Očekujemo da ovu godinu završimo sa dobiti od oko 3,5 miliona eura”, kazao je Dobardžić.

Objasnio je da to nije konačna cifra jer postoje obaveze i neplanski troškovi koji se u međuvremenu pojave.

“Sve u svemu 2022. godina po svim pokazateljima za nas je bila veoma uspješna”, kazao je Dobardžić.

Dobardžić je kazao da u 2023. godini Aerodromi postavljaju nove rekorde u broju prevezenih putnika.

“Više ne možemo govoriti da je 2019. rekordna. Završavamo prvi kvartal i skoro se približavamo brojci od 300.000 prevezenih putnika na oba aerodroma, što je uvećanje od 17 odsto u odnosu na 2019. godine. Zato već očekujemo da ćemo zasigurno, na aerodromu Podgorica oborimo rekord”, rekao je on.

Govoreći o sistematizaiji radnih mjesta, on je kazao da je neophodno uključiti stručnjake sa strane. Ističe da je problem složeniji zbog dva Aeridrima, pa se neka radna mjesta dupliraju.

“Vi imate u Tivtu oko 300, a u podgorici oko 400 zaposlenih i tako dolazimo do cifre od 700”, rekao je on.

Pored te brojke oko 100 ljudi je zaposleno na određeno.

“Imamo službe gdje postoji manjak i gdje postoji višak”, rekao je on.

Članovi Odbora direktora, po njegovim riječima nemaju prava na otpremnine.

Istakao je da se očekuje oko 10 novih ruta na aerodromu u Tivtu, dok u Podgorici ičekuju povezivanje još osam novih ruta.

“Očekujemo nove destinacije Tivat-Brno, Tivat-Bari, Tivat-Beč, Riga, Rijad, Gdanjsk, Žošen. Kada je roječ o podgoričkom aerodromu imamo nove linije Podgorica-Bratislava, Madrid, Gdanjsk, Žošen”, rekao je Dobardžić.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Imajući u vidu značaj emitivnih tržišta zemalja Baltika, Estonije, Litvanije i Letonije na turistički promet i produženje turističke sezone u Crnoj Gori, smatramo da je važno što je Nacionalni avio prevoznik “Air Montenegro” uspostavio avio saobraćaj između Crne Gore i zemalja Baltika, s obzirom da je Crna Gora izrazita avio destinacija, posebno za zemlje Baltika, saopšteno je iz te aviokompanije.
  Inspektori su u aprilu zabranili da u Crnu Goru uđe 19.144 kilograma krastavca, 3.020 kilograma grejpfruta i čak 34.000 kilograma krompira za koje je utvrđeno da imaju veću količinu pesticida od dozvoljene ili da kvalitet nije na propisanom nivou, pokazuje izvještaj u koji je Portal RTCG imao uvid.
  Direktor EPCG Željezare Nikšić Đorđe Manojlović kazao je da su na krovu pogona Vučionice postavili solarnu elektranu od 1,7 megavata snage, te da je u pripremi još jedna na zemlji od dva megavata. Angažovano je trenutno 250 radnika u pokrenutim pogonima i najavljuje od jeseni nova radna mjesta, kada se krene sa realizacijom još nekih projekata.