Prezentovan projekat „Agro Dizajn – crnogorska kultura hrane“

23513551_10210374305809642_591782890_n
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 10.11.2017. u 11:00

Projekat „Agro Dizajn – crnogorska kultura hrane“, koji za cilj da kroz inovativan pristup i saradnju sa predstavnicima kreativnog sektora, proizvođačima i prerađivačima u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, promoviše i brendira vrijednosti Crne Gore kao specifične ekološke i kulinarske destinacije, prezentovan je danas u Tehnopolisu.

Prezentaciju projekta u Nikšiću organizovali su Ministarstvo kulture i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i ona predstavlja jednu u nizu radionica planiranih mapom gradova i regija prepoznatljivih po specifičnoj tradicionalnoj hrani.

Prema riječima načelnice Direkcije za politiku kvaliteta u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, Merise Čekić, taj resor vidi ovaj projekat kao jako koristan pa je zato i ušao u partnerski odnos sa Ministarstvom kulture, te smatra da poljoprivredni proizvođači upakovanih proizvoda imaju zakonsku obavezu deklarisanja svojih proizvoda.

„Negdje smo prepoznali da većina proizvođača radi to na jako niskom nivou, da su deklaracije dosta vizuelno nedopadljive i neprilagođene i prepoznali smo potrebu da se uključi i struka, takoreći dizajneri, da pomognu našim privrednim proizvođačima da što bolje osmisle marketing deklaraciju promocije svojih poljoprivrednih proizvoda, a sve u cilju boljeg pozicioniranje na tržištu“, objasnila je ona istakavši da sve već firme imaju veoma dobar dizajn, što se, kako kaže, može i prepoznati.

Iako je privlačno luksuzno pakovanje, dodaje da ipak nisu svi proizvodi brendovi i ne trebaju svi biti skupim pakovanjima i deklaracijama.

„Potrebno je sve elemente lijepo upakovati i dobro izložiti, raditi na svom marketingu. Možda se to i jeftinijim varijantama, ima mnogo dobrih primjera, ali ima i mnogo loših primjera koji se trebaju dorađivati i popravljati“, poručila je ona.

Projekat „Agro Dizajn – crnogorska kultura hrane“ osmišljen je u okviru Vladinog programa Kreativna Crna Gora: Identitet, imidž, promocija 2017-2020, sa ciljem mapiranja i promocije lokalnih i regionalnih identiteta, posebnosti i vrijednosti crnogorske kulture hrane.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Domaćinstva su u novembru 2022. godine potrošila 107.073.329 kWh (kilovatsati) električne energije, što je oko 15,78 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu u oktobru, a u odnosu na novembar 2021-e potrošnja je veća za 4,93 odsto, saopšteno je iz Elektroprivrede.