Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Prosječan račun za struju u junu oko 30 eura

epcg
EPCG
  • Autor onogost.me
  • 12.07.2016. u 06:59

Prosječan junski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 29,69 eura, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

Domaćinstva su u junu potrošila 89.543.940 kilovatsati električne energije, što je 1,4 odsto više u odnosu na majsku potrošnju, odnosno 5,4 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom juna 2015. godine.

Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 19,81 eura, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Ulcinju gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 38,24 eura.

Račun vrijedan preko 150 eura dobiće svega 0,64 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 1,03 odsto kupaca.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Švajcarska kompanija 8B Capital S. A. jedina je aplicirala za pojedinačne pregovore za zakup pogona nikšićke Željezare - Čeličane i Kovačnice, zvanično je rečeno “Vijestima” iz Elektroprivrede (EPCG).
Na sastanku ministara energetike i rudarstava Crne Gore i Republike Srpske, Saše Mujovića i Petra Đokića kao i predstavnika dvije elektroprivrede, dogovoreno je da se od tekuće 2024. godine isplaćivati naknada za Bilećko jezero, Opštini Nikšić, u iznosu od oko 600.000 eura.