Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Prosječna zarada u septembru 501 euro

novac2222_4
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 30.10.2016. u 10:53

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u septembru je, prema podacima Monstata, iznosila 501 eura i bila je 0,2 odsto manja nego u avgustu, prenosi Mina Business.

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u septembru je, u poređenju sa istim mjesecom prošle godine, porasla pet odsto, dok je u odnosu na prosječnu neto zaradu u prošloj godini bila 4,4 odsto veća, pokazuju podaci Monstata.

"Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u septembru u odnosu na avgust porasle 0,9 odsto, proizilazi da su realne neto zarade zabilježile pad od 1,1 odsto”, navodi se u saopštenju Monstata.

Prosječna bruto zarada u septembru je iznosila 753 eura.

Prosječne zarade bez poreza i doprinosa u septembru su porasle u sektorima ostale uslužne djelatnosti 4,1 odsto, vađenje ruda i kamena 3,9 odsto, poljoprivrede, šumarstva i ribarstva tri odsto, snabdijevanje električnom energijom, gasom i parom 2,4 odsto, stručne, naučne i tehničke djelatnosti 1,3 odsto, državne uprave i odbrane jedan odsto, informisanja i komunikacije 0,7 odsto, finansijske i djelatnosti osiguranja 0,4 odsto, poslovanja sa nekretninama 0,1 odsto.

Pad je zabilježen u građevinarstvu 9,3 odsto, uslugama smještaja i ishrane 5,5 odsto, administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 3,2 odsto, prerađivačke industrija 2,1 odsto, saobraćaja i skladištenja jedan odsto, umjetnost zabava i rekreacija 0,7 odsto, snabdijevanje vodom i upravljanje otpadnim vodama 0,4 odsto i zdravstena i socijalna zaštita 0,2 odsto.

CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Vršilac dužnosti direktora Poreske uprave (PU) Sava Laketić naglasio je značaj računovodstveno-revizorske profesije u implementaciji poreskih propisa, poručujući da se intezivno radi na reforemi sveobuhvatnog poreskog sistema. On je to kazao na zatvaranju Simpozijuma Računovođa i revizora, koji je minula tri dana održan u Ulcinju.
Od prvog kvartala 2019. godine do aprila ove godine prosječna tržišna cijena metra kvadratnog stana u novogradnji u Crnoj Gori porasla je za skoro 630 eura, pokazuje zvanična statistika.