Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Radnicima Željezare isplaćena zimnica

onogost.me/arhiva
 • Autor onogost.me
 • 12.01.2024. u 16:27
Ministarstvo energetike i rudarstva pozdravlja odluku uprave Elektroprivrede Crne Gore da isplati zimnicu radnicima EPCG Željezare Nikšić.

"Zaposlenima Željezare Nikšić isplaćena je otpremina po principu po kojem je to urađeno za matičnu kompaniju, ali i sva ostala preuzeća EPCG grupe, na intervenciju ministra energetike i rudarstva prof. dr Saše Mujovića. Ministarstvo energetike izražava zahvalnost upravi EPCG što su ispunili obećanje dato zaposlenima u Željezari Nikšić", poručeno je iz tog resora.

Iako se kompanija suočava sa brojnim izazovima, kažu da se perspektiva za njeno dalje poslovanje ogleda u velikom broju zanteresovanih za učešće na javnom pozivu za davanje u zakup čeličane i kovačnice, ali i spremnosti zaposlenih da daju svoj doprinos tom procesu.

"U tom smilu, od suštinskog značaja je da se situacija u kompaniji dodatno ne komplikuje u samom finišu pronalaska kredibilnog partnera sa potencijalom i vizijom za pokretanje pogona u kompaniji. Zbog toga je reakcija uprave EPCG za isplatu zimnica potez koji je u skladu sa naporima Ministarstva da se nađe renomirani partner, ali i sa obećanjima radnicima prilikom donošenja odluke EPCG o kupovini Željezare", zaključeno je u saopštenju.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović posjetila je Osnovnu školu ,,Rade Perović” u Velimlju, nakon što je nevrijeme pričinilo štetu na objektu.
  Zakonom o budžetu za 2024. godinu planirano je 240.012.958,82 eura za realizaciju 332 projekta ukupne procijenjene vrijednosti 2,9 milijardi eura, a u prvih šest mjeseci 2024. godine potrošeno je 61,2 miliona eura, što je 26% od planiranog iznosa.