Radojević: CGES uz pomoć policije nasilno upada na moju svojinu i privodi me

rdojevic-brezn
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 13.12.2018. u 07:55

Prava drama odvijala se tokom cijelog jučerašnjeg dana na imanju Mirka Radojevića u pivskom selu Brezna. 

Radojević se juče, kako je rekao, lancem vezao za ogradu svog imanja, kako bi spriječio policiju da ga silom odvede u stanicu policije u Plužinama i na taj način omogući Crnogorskom elektroprenosnom sistemu (CGES) da nezakonito i nasilno upadne na njegovu imovinu i tamo obavlja radove na dalekovodu 400kV.

Radojević kaže da policija iz Plužina nije imala nikakav sudski nalog niti rijesenje o asistenciji, ali je, kako navodi, stala na stranu CGES-a, i direktno ugrozila njegova, Ustavom i zakonima garantovana prava, upotrebom sile.

CGES je, kako kaže, angažovao i privatnu sekjuriti firmu kako bi im asistirala u nezakonitom upadu na njegovo imanje.

“CGES je ponovo, nakon sto su nekoliko puta vraćeni, jer nisu imali validan pravni osnov, pokušao da nezakonito i silom upadne na moju privatnu svojinu i na njoj obavlja radove, iako moje imanje nije obuhvaćeno nikakvim aktom eksproprijacije i ne postoji zakonit način da bilo ko nogom stane tu bez moje dozvole”, kazao je Radojević.

Dodaje da CGES nema nikakav pravni osnov da se ovako ponašaju i da ulaze na tuđu imovinu.

“Oni su već obavljali radove na mom imanju kada smo mi stigli, zovemo telefonom policiju u Plužinama da zaštiti mene i moju imovinu, a policajac nam, istog momenta, telefonom odgovara da CGES ima pravo da uđe na moju imovinu! Očigledno su već bili dobili instrukcije od CGES-a kako da postupaju. Odgovaram policajcu da on ne odlučuje o tome, nego da, u skladu sa zakonom, dođu na poziv. Oni tada, kako su rekli, pozivaju osnovnog tužioca u Niksiću, Dejana Djorojevića. Tužilac, a da nije ni vidio rješenje, niti izašao na lice mjesta, navodno, prema riječima komandira policije iz Plužina, Mladena Đuknića, kaže da CGES ima pravo da udje na moju imovinu. Potom moj advokat komununicira sa tužiocem i predočava mu o čemu se radi. Tužilac kaže da je od policajca Đuknića dobio drugačije informacije, te da će ponovo pogledati”, kaže Radojević.

On tvrdi da je postupanje policije više nego očigledna zloupotreba službenog položaja, te da će iskoristiti zakonom garantovana sredstva zastite i tražiti odgovornost.

Radojević kaže da, nakon toga, policajac iz Plužina, po naredjenju svog komandira Mladena Đeknića, pokusava silom da privede njega i njegovu sestru da bi, navodno dali izjave, iako su oni rekli da će doći sami, ali da se izjave uzmu i od predstavnika CGES-a. Na to jedan policajaca, kaže Radojević, odgovara da on to predstavnicima CGES-a ne može da naredi.

“Njima ne može da naredi, a mene može silom da vodi sa mog imanja?!”, kaže Radojević.

On podsjeća da je već dvije godine u sporu sa CGES-om koji je ekspropriisao 154m2, a unistio 6.000m2 njegovog imanja.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Unija slobodnih sindikata (USSCG) dala je punu podršku akciji "Stop inflaciji" i pozvala Vladu da se pridruži antiinflacionoj kampanji i privremeno umanji akcize na gorivo u iznosu ne manjem od 40 odsto.
Od sjutra će građani u pet najvećih trgovačkih lanaca moći da kupuje i više od 25 proizvoda po minimalnim cijenama, najavio je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.