Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Radulović najavio smjenu borda direktora ŽPCG

RTCG
 • Autor onogost.me
 • 15.02.2024. u 17:40
Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović najavio je smjenu borda direktora Željezničkog prevoza Crne Gore. Novi bord će, kako je rekao nakon sastanka sa menadžmentom te kompanije, preispitati odgovornost izvršne direktorice. Poručio je i da će u februaru potpisati ugovor sa EBRD-om za kupovinu tri nova voza.

"Zakazaću vanrednu sjednicu u Skupštinu akcionara i predstavnici državnog kapitala biće razriješeni . Ja bih čak razriješio i predstavnike manjinskog kapitala, ali nemam tu zakonsku mogućnost. Kad dođe novi bord direktora, oni će preispitati odgovornost izvršne direktorice", rekao je ministar.

Poručio je da ima mnogo problema, te da kreću u njihovo rješavanje.

Danas na sjednici Vlade, dodao je, usvojena je informacije o spajanju Održavanja željezničkih voznih sredstava (OŽVS) i Željezničkog prevoza.

Na pitanje ima li prekobrojnih radnika i kako će se taj problem riješiti, Radulović je odgovorio:

"U skladu sa kolektivnim ugovorom, za ljude koji su pred penzijom, godinu-dvije do pet, napravićemo taj neki blagi socijalni program ako hoće da idu u penziju ranije, tako da će da će imati tu mogućnost."

Analiza Ekonomskog fakulteta, kako je ministar kazao novinarima, pokazala je da se stečaj jedino može izbjeći spajanjem ove dvije firme.

Poručio je i da će provjeriti kako je mandžement ŽPCG do sada trošio novac firme.

"Imaćemo jednu sveohvatnu analizu u narednom periodu, sve treba da se preispita. Mora neko da se pozabavi željezničkim sektorom u Crnoj Gori. Nažalost, i meni je mnogo žao, godinama se se niko nije bavio ovim sektorom. Tu sam da riješim izazove", rekao je Radulović.

Naglasio je da će, što se tiče stanja vozova, sve biti spremno za sezonu.

"Ja ću nastojati da nema nikakvih problema sa ljetnjom sezonom. To je apsolutni prioritet", istakao je ministar saobraćaja.

Radulović je danas održao sastanak sa menadžmentom Željezničkog prevoza u vezi sa stanjem u toj kompaniji.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Poreski inspektori su od 1. maja do 7. jula obavili 805 provjera regularnosti poslovanja poreskih obveznika i utvrdili nepravilnosti kod njih 133, na osnovu čega su izdali 177 prekršajna naloga sa ukupno izrečenim novčanim kaznama od 580,4 hiljade eura.
  Zakonom o budžetu za 2024. godinu planirano je 240.012.958,82 eura za realizaciju 332 projekta ukupne procijenjene vrijednosti 2,9 milijardi eura, a u prvih šest mjeseci 2024. godine potrošeno je 61,2 miliona eura, što je 26% od planiranog iznosa.