Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
19:30
19.6.2019.

Raspisan javni poziv: Za podsticaj turizma 800.000 eura

Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija raspisali su danas Javni poziv za Program podsticajnih mjera za oblast turizma u vrijednosti od 800.000 eura. 


Kako je saopšteno iz Ministarstva, mjere bi trebalo da doprinesu unapređenju turističke ponude, povećanju prihoda u turizmu, produžetku sezone i povećanju zaposlenosti stanovništva.

“Korisnici, među kojima su građani, seljani, privredna i sportska društva, pravna lica, nevladine organizacije, udruženja, lokalne turističke organizacije, moći će da apliciraju za nepovratna sredstva u šest oblasti u narednih 21 dan koliko traje poziv”, navode u Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

Državni sekretar za turizam u tom resoru Damir Davidović naglasio je da prioritet imaju projekti koji se realizuju u pred i post sezoni, kako bi ostvarili cilj da Crna Gora bude cjelogodišnja turistička destinacija.

Direktorica NTO Željka Radak Kukavičić pozvala je sve zainteresovane da se prijave na program mjera cijeneći da i te kako utiču na kvalitet turističke ponude, ali i na život domaćeg stanovništva koje realizuje projekte.

Generalni direktor Direktorata za turistički razvoj i turističku destinaciju Ćazim Hodžić posebno je ukazao na značaj mjera kojima se sufinansira ponuda seoskih domaćinstava, kojih je danas 90 registrovanih u Crnoj Gori.

“Podizanje kvaliteta usluga u seoskim domaćinstvima jedna je od dvije stavke prve podsticajne mjere koja se odnosi na razvoj inovativnih turističkih proizvoda koji obogaćuju ponudu”, navodi se u saopštenju.

Kako je pojasnio rukovodilac Direkcije za praćenje i razvoj manifestacija Nikola Ražnatovićprva mjera iznosi 190.000 eura.

“Druga mjera predstavlja sufinansiranje organizovanja udruženja izdavalaca privatnog smještaja, dok je treća predviđena za organizovanje manifestacija i iznosi 275.000 eura. Četvrta mjera odnosi se na razvoj MICE (biznis) turizma, što će se sufinansirati do iznosa od 50.000,00 eura”, dodao je Ražnatović.

Peta mjera je, kako je kazao, namijenjena promociji destinacije putem međunarodnih događaja u inostranstvu.

“Novitet je mjera broj šest koja se odnosi na podršku subjektima koji promovišu tradicionalnu crnogorsku kuhinju i proizvode u Crnoj Gori i inostranstvu, za šta je namijenjeno 15.000 eura”, zaključio je Ražnatović.

 

Izvor: CdM

loading...

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:16
  16.11.2019.

  Isplata materijalnih davanja iz socijalne i dječje zaštite za oktobar počela je danas, a Ministarstva rada i socijalnog staranja je za ove svrhe obezbijedilo oko 6,9 miliona eura.

 • 16:46
  15.11.2019.

   

  Domaćinstva su u oktobru 2019. godine potrošila 85.702.572 kilovatsati električne energije, što je 7,2 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu u septembru 2019. godine, odnosno 0,6 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom oktobra 2018. godine. 

 • 15:08
  15.11.2019.

  Zarade zaposlenih u zdravstvu biće naredne godine povećane za devet odsto, saopštio je danas ministar finansija Darko Radunović.

 • 14:34
  15.11.2019.

  Isplata materijalnih davanja iz socijalne i dječje zaštite za oktobar počeće sjutra, a Ministarstvo rada i socijalnog staranja za ove svrhe obezbijedilo oko 6,9 miliona eura.