Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Raspisan konkurs za idejno rješenje žiga nacionalnog brenda Crne Gore

zastava_0
c
  • Autor onogost.me
  • 10.01.2016. u 11:46

Ministarstvo ekonomije raspisalo je konkurs za izbor idejno-grafičkog rješenja vizuelnog identiteta (žiga) nacionalnog brenda Crne Gore.

Kako je saopšteno iz ovog vladinog resora, veliko interesovanje potencijalnih učesnika najbolje govori koliko se radi o događaju od velikog značaja ne samo za građane i autore iz Crne Gore, nego i za autore i stručnu javnost iz inostranstva.

"Idejno-grafičko rješenje vizuelnog identiteta (žiga) nacionalnog brenda Crne Gore treba da odražava posebnost i prepoznatljivost Crne Gore kao države i da simbolizuje njene vrijednosti. Predložena rješenja logotipa biće ocjenjivana na osnovu kriterijuma estetičnosti, kreativnosti, primjenjivosti, unikatnosti i jednostavnosti“, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Zadatak konkursa je izrada idejno-grafičkog rješenja vizuelnog identiteta (žiga) nacionalnog Brenda Crne Gore, koga čine unikatni latinični ispis riječi „Montenegro“ i znak (grafički simbol, grafizam). Rješenje treba da predstavlja autorov doživljaj posebnosti i jedinstvenosti Crne Gore.

Cilj konkursa je izbor originalnog idejno-grafičkog rješenja vizuelnog identiteta (žiga) nacionalnog brenda Crne Gore, koje odražava posebnost i prepoznatljivost Crne Gore kao države i koji simbolizuje njene vrijednosti. Idejno-grafičko rješenje vizuelnog identiteta nacionalnog brenda Crne Gore treba da odražava način života, identitet, vrijednosti, posebnost, kapacitete i potencijale Crne Gore i omogućava komuniciranje sa domaćim i inostranim javnostima u cilju izgradnje prepoznatljivosti Crne Gore i njenog adekvatnog pozicioniranja u svijetu.
Nacionalni brend u najopštijem obliku obuhvata kombinaciju različitih elemenata, a to mogu biti: prirodne ljepote jedne države, prirodna bogatstva, turističke atrakcije, kulturna baština, tradicija I običaji, umjetnička djela, nacionalna kuhinja, domaći proizvodi, domaći reprezentativni, klupski I individualni sportovi i sportski klubovi (kao i prepoznatljivost države po određnom sportu/sportisti I njihovim uspjesima), mitovi, legende, istorijski događaji, istorijska mjesta, poznate i važne ličnosti iz istorije, ali i savremenog života određene države, karakteristike ljudi sa određenog prostora, tradicionalni starinski zanati, savremena otkrića i inovativna rješenja koja se vezuju za određenu državu, autohtone biljne i životinjske vrste karakteristične za određeno područje, manifestacije, festivali i događaje karakteristični za određenu državu i sl.
Konkurs će biti otvoren do 10. februara a više detalja možete naći na sledećem linku: http://www.mek.gov.me/vijesti/156575/Konkurs-za-izbor-idejno-grafickog-rjesenja-vizuelnog-identiteta-ziga-nacionalnog-brenda-Crne-Gore.html

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Isplata majskih penzija počeće danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO).
U pogonima Željezare Nikšić počeće da se proizvodi eloksirana bravarija za građane po veoma povoljnim cijenama, najavio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.
Na sastanku ministra energetike i rudarstva Saše Mujovića, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimira Jokovića sa direktorom Elektroprivrede Republike Srpske (BiH) Lukom Petrovićem, koji je održan danas u Podgorici, formirani su zajednički radni timovi koji će tražiti najbolje rješenje za obije države po pitanju naplate nadoknade od potopljenog zemljišta Bilećkog jezera.