Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Riješen status za 40 zaposlenih Koni konfekcije

zoki
  • Autor onogost.me
  • 06.05.2016. u 06:54

Vlada je na prošloj sjednici opredijelila sredstva u iznosu od 224,15 hiljada eura u cilju rješavanja potraživanja bivših zaposlenih u preduzeću Koni konfekcija Nikšić, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Na sastanku Ministarstva rada i socijalnog staranja sa predstavnicama bivših zaposlenih, dogovoren je model za rješavanje socijalnog statusa koji podrazumijeva povezivanje radnog staža u skladu sa zakonom. Bivši zaposleni, njih 40, obratili su se Ministarstvu za povezivanje radnog staža i preuzimanje potraživanja.

“Imajući u vidu tešku socijalnu situaciju bivših radnika “Koni-Konfekcije“ iz Nikšića kao i da su pretežno žene radile u ovom preduzeću, određeni broj zaposlenih stekle bi pravo na penziju ili naknadu ukoliko im se regulašu obaveze za radni staž. Predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja u saradnji sa Opštinom Nikšić, održali su sastanke sa predstavnicam bivših zposlenih, razmotrili ovu problematiku i dogovorili model za rješavanje socijalnog statusa bivših zaposlenih u “Koni-Konfekciji“ koji podrazumijeva povezivanje radnog staža u skladu sa zakonom”, saopšteno je iz Ministarstva.

To preduzeće iz Nikšića bilo je jedan od najvažnijih privrednih subjekata u Nikšiću iz oblasti prerađivačke industrije. Prije uvođenja stečaja bavili su se proizvodnjom HTZ opreme. Vremenom su nastali problemi u redovnoj isplati zarada i uveden je stečaj.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Reforma penzionog sistema biće definisana fiskalnom strategijom i nema bojazni od gašenja Fonda PIO, poručuju iz Pokreta Evropa sad, a nakon izjave ministra finansija Novice Vukovića, koji je kazao da se kroz program Evropa sad 2 planira korekcija penzijskih doprinosa.
Benzin je od danas skuplji dva centa, dok je cijena eurodizela niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.