Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Rovčanin podnosi ostavku na poziciju izvršnog direktora EPCG

EPCG
 • Autor onogost.me
 • 13.11.2023. u 20:49
Izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore Nikola Rovčanin saopštio je da će podnijeti ostavku na tu poziciju jer će preuzeti funkciju poslanika u Skupštini Crne Gore.

Rovčanin je kazao da će ostavku na poziciju izvršnog direktora podnijeti u roku koji propisuje zakon.

"EPCG je na današnji dan najmoćnija od svog nastanka i svom nasledniku ostavljam unaprijeđenu, visoko profitabilnu, organizovanu, investiciono osnaženu, najmoćnu kompaniju u državi u svakom pogledu. Ponosan sam na rezultate i tim ljudi sa kojima sam sarađivao. Iako mi mandat istice 25. marta 2025. godine, opredjelio sam se dobrovoljno da svoj politički angažman nastavim obavljanjem političke funkcije u Skupštini Crne Gore",  napisao je Rovčanin na Fejsbuku.

Istakao je da želi da svoju karijeru dopuni parlamentarnim radom.

"Ušao sam u energetiku osporavan od dijela javnosti, izlazim sa apsolutnim rekordima u istoriji kompanije koji su postignuti u ove tri poslovne godine. Za mene nema veće medalje niti poslovnog ili političkog pehara od brojki koje su iza mene i koje su neupitne. U posljednje tri poslovne godine EPCG je ostvarila najbolje reziltate u svojoj istoriji, 2021. godine 47 miliona, a 2023. godine očekujem više od 80 miliona profita", istakao je Rovčanin.

Napomenuo je da su postignuti rekordi u proizvodnji, naplati, drastično povećan broj redovnih platiša, obnovljene i osavremenjene poslovnice, nejtransparentniji konkursni postupci sa samo četiri tužbe u tri godine, milionske uštede u javnim nabavkama, apsolutni rekordi u bilansima trgovine električnom energijom.

"Naročito sam ponosan na odbranu rada i ekolosku rekonstrukciju Termoelektrane Pljevlja, nakon 40 godina pokretanja i finansijskog zaokruživanja projekata Toplifikacije Pljevalja i hotroelektrane Otilovići, ugovora za izgradnju vjetroelektrane "Gvozd" i brojnih pokrenutih projekata", poručio je Rovčanin.

Ističe da je ponosan i na unaprijeđeni položaj rada svih zaposlenih u EPCG, saradnje sa sindikalnom organizacijom na najvećem nivou i poboljšanja uslova rada svih zaposlenih.
Pred EPCG su,kako dodaje, godine novih uspjeha, novih prizvodnih objelata, ali i novih poslovnih izazova.

"Svim kolegama, zaposlenima i poslovnim partnerima želim veliki uspjeh, a ja ću iz drugog ugla djelovanja parlamentarnim radom nastaviti da budem promoter razvoja i oslonac energetakom sektoru Crne Gore, ali i djelovati u širem političkom, privrednom i društvenom kontekstu", zaključio je Rovčanin.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Struja bi od 1. januara naredne godine mogla biti skuplja jer će, zbog remonta Termoelektrane u Pljevljima, Elektroprivreda biti primorana da na tržištu kupuje nedostajuću energiju.
  U svakom selu se krije po jedan blistavi um koji upija znanje kao zemlja vodu, čiji su horizonti širi, a vidici dalji. Često neshvaćeni od svoje sredine, oni blistaju u svom sjaju i poneke taj sjaj zadivljuje, dok druge zaslijepljuje. Takav jedan blistavi um živi u Biovskoj gori, između bijelih vjetrenjača i Bijele rijeke i vidi ono što mnogi ne žele da vide.