Rudari se dogovorili sa Pejovićem, počinje proizvodnja

boksiti_22
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 10.11.2015. u 13:47

Nikšićki rudari konačno mogu da odahnu. Novi valsnik Rudnika Boksita, Veselin Pejović, planira da za deset dana pokrene proizvodnju na kopovima Zagrad i Štitovo, a na tim poslovima biće angažovani upravo radnici Boksita. 

To je epilog današnjeg sastanka predstvanika Sindikata RB i Pejovića u Privrednom sudu.

„Na Zagradu će biti angažovano oko 30 radnika, na Štitovu, gdje je podizvođač firma Milović, još desetak rudara, postoji i jedna bosanska kompanija koja će takođe uposliti dio radnika. Onda će biti angažovani radnici transporta. Vozačima je obećano da će dobiti kamione da  prevoze rudu i da ih otplaćuju i zarađuju. Planira da otvori jamu tako da imamo najavu da bi u prvom mahu moglo biti zapošljeno do 120 ljudi. To je za nas pozitivno. Zadovoljni smo“, kazao je predstvanik Samostalnog Sindikata, Nikola Žugić.

On je dodao i da će i radnička prava biti zaštićena.

„Imaćemo beneficiran radni staž i kako nam je obećao Pejović , dobre plate“, zaključio je Žugić.

Pejović je 29. oktobra uplatio oko milion eura za kupovinu Rudnika Boksita,  čime je zvanično postao valsnik, dok će ostatak  od ukupne sume od 5,39 miliona uplatiti kada se riješe imovinsko pravni odnosi u Boksitima. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Kupac peleta u obavezi je da uzme račun kako bi tržišna inspekcija utvrdila da je kupljen ili prodat po cijeni većoj od propisane, saopštila je glavna tržišna inspektorka Marina Radulović u emisiji "Dobro jutro Crna Goro". Ona je za TVCG kazala da se još nije desilo da je neko došao sa konkretnim dokazom da je pelet prodat za više od 269, odnosno 320 eura.
Uprava za ljudske resurse izvršila je unos za obračun naknada korisnicima Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem.