Rudari traže ugovore na neodređeno

boksiti_22
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 18.11.2015. u 17:04

Najavljeni početak proizvodnje u Rudnicima Boksita, kako sada stvari stoje, obilježiće nove nesuglasice na relaciji rudari – uprava. 

Kako prenosi Mina business,  dio dosadašnjih radnika nikšićkih Rudnika boksita okupio se danas ispred kapije upravne zgrade preduzeća, zahtijevajući da svi budu uposleni kod novog vlasnika, Veselina Pejovića, a ne kod podizvođača kako je dogovreno na sastanku sa novim gazdom prošle sedmice.

Iako je Pejović obećao da će angažovati oko 120 radnika, dio rudara insistira da svi dosadašnji radnici Boksita budu zaposleni na neodređeno vrijeme, a da oni koji ne budu radno angažovani primaju minimalne zarade.

Pejović je, kako su ranije saopštili predstavnici radnika, obećao da će poštovati sva prava zaposlenih, da će im plate biti veće nego do sada i da će imati topli obrok i beneficirani radni staž.

Boksitašima je inače zabranjen je ulazak u upravnu zgradu preduzeća, gdje je u toku popis imovine i sređivanje računa.

Pejovićeva firma, Uniprom metali, kupila je Rudnike boksita za 5,39 miliona EUR.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Fondu penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) od početka godine do juče obratilo se 570 korisnica nadoknada po osnovu rođenja troje i više djece, a koje su tražile obustavu tog prava i prelazak na penzije.
Do sada su donijete dvije prvostepene presude Privrednog suda po kojim država mora koncesionarima za male hidroelektrane da isplati ukupno oko miliona eura odštete. Riječ je o presudama u samo dva spora od ukupno devet koliko su koncesionari pokrenuli jer je Vlada nekadašnjeg premijera Zdravka Krivokapića jednostano raskinula ugovore sa njima.
Cijene univerzalnih poštanskih usluga od 1. januara naredne godine biće veće od 20 centi do 2,20 eura unutar Crne Gore, a do 12,25 eura u međunarodnom poštanskom saobraćaju, saopšteno je iz Pošte Crne Gore.