Autor: Marija Vujovic
Foto: Privatna arhiva
14:20
12.1.2019.

Rukotvorine Nikšićanke Rade Popović: Svaki predmet „začinim“ sa mnogo ljubavi

Iako diplomirani ekonomista, Nikšićanka Rada Popović već pet godina bavi se izradom rukotvorina.


Kako u svojoj struci nije uspijevala da nađe posao, priča Rada za portal Onogošt, polako je iz ljubavi to postalo njeno zanimanje.

Ipak, korijeni ovog njenog hobija i ljubavi, sežu iz njenog djetinjstva.

„Ja sam već od malih nogu znala da platem, pošto me je čuvala baka. Baš sam voljela da pletem. Kasnije, sve predmete, odjeću kada kupim za sebe, voljela da prepravim. Tako sam onda radila za moje prijatelje kape, rukavice, te neke stvarčice i onda sam krenulu u tu priču da nešto mogu i da zaradim sa tim svojim radom“, sjeća se ona.

Ukoliko ugledate Radu na sajmovima u našem gradu, ali i širom države, svakako da će se u pregrštu njenih zanimljivih proizvoda naći nešto za vas.

„U mojoj ponudi može se naći nakit od poludragog kamenja, razne kućne dekoracije, novogodišnji vijenci, bombice, pletiva. Sve sama radim“, ponosno ističe talentovana Nikšićana dodajući da svaki komad i detalj začini sa mnogo ljubavi.

„Posvećujem ovome mnogo pažnje, ali malo više ljubavi. Nemam nekih puno proizvoda. Ne radim nešto puno, ali svemu posvetim puno ljubavi“, dodaje ona.

Skromna Rada ističe da se ipak od ovog posla može zaraditi, malo, ali dovoljno.

„Može se pomalo zaraditi. Budu sajmovi na primorju, u Nikšiću, nešto preko interneta, Facebooka. Najčešće izlažem u Nikšiću, ja sam inače dio klastera „Riznica“, jedna od devet u tom klasteru“, zaključuje priču za naš portal ona dodajući da je zadovoljan kupac najbolja preporuka, ali i njoj najveće zadovoljstvo.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:16
  24.6.2019.

  U Crnoj Gori ove sedmice je 35,5 hiljada nezaposlenih, 1,6 odsto manje nego prethodne, pokazuju podaci Zavoda za zapošljavanje (ZZZCG).

 • 17:01
  24.6.2019.

  Elektroprivreda (EPCG) jedina je dostavila ponudu na javni oglas za izbor snabdjevača posljednjeg izbora i ranjivih kupaca za snabdjevanje električnom energijom u Crnoj Gori.

 • 13:11
  24.6.2019.

  Narednih 15 dana cijene goriva u Crnoj Gori se neće mijenjati, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

 • 12:54
  24.6.2019.

  „Gol, aplauz, reflektori, publika... Moj san je postao realnost. Moj san koji je bio čudan, neprihvaćen, djetinjast; moj san koji sam sanjala svake noći, moj san koji sam živjela, koji sam tako dugo i tako ludo sanjala...ostvario se!“