Autor: Marija Vujovic
Foto: Privatna arhiva
14:20
12.1.2019.

Rukotvorine Nikšićanke Rade Popović: Svaki predmet „začinim“ sa mnogo ljubavi

Iako diplomirani ekonomista, Nikšićanka Rada Popović već pet godina bavi se izradom rukotvorina.


Kako u svojoj struci nije uspijevala da nađe posao, priča Rada za portal Onogošt, polako je iz ljubavi to postalo njeno zanimanje.

Ipak, korijeni ovog njenog hobija i ljubavi, sežu iz njenog djetinjstva.

„Ja sam već od malih nogu znala da platem, pošto me je čuvala baka. Baš sam voljela da pletem. Kasnije, sve predmete, odjeću kada kupim za sebe, voljela da prepravim. Tako sam onda radila za moje prijatelje kape, rukavice, te neke stvarčice i onda sam krenulu u tu priču da nešto mogu i da zaradim sa tim svojim radom“, sjeća se ona.

Ukoliko ugledate Radu na sajmovima u našem gradu, ali i širom države, svakako da će se u pregrštu njenih zanimljivih proizvoda naći nešto za vas.

„U mojoj ponudi može se naći nakit od poludragog kamenja, razne kućne dekoracije, novogodišnji vijenci, bombice, pletiva. Sve sama radim“, ponosno ističe talentovana Nikšićana dodajući da svaki komad i detalj začini sa mnogo ljubavi.

„Posvećujem ovome mnogo pažnje, ali malo više ljubavi. Nemam nekih puno proizvoda. Ne radim nešto puno, ali svemu posvetim puno ljubavi“, dodaje ona.

Skromna Rada ističe da se ipak od ovog posla može zaraditi, malo, ali dovoljno.

„Može se pomalo zaraditi. Budu sajmovi na primorju, u Nikšiću, nešto preko interneta, Facebooka. Najčešće izlažem u Nikšiću, ja sam inače dio klastera „Riznica“, jedna od devet u tom klasteru“, zaključuje priču za naš portal ona dodajući da je zadovoljan kupac najbolja preporuka, ali i njoj najveće zadovoljstvo.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:29
  15.1.2019.

  Centralna banka Crne Gore objavila je da se od početka ove godine primjenjuju nove stope zateznih kamata od osam odsto. Odluku o utvrđivanju stope zatezne kamate od 1. januara do 30. juna ove godine zvanično je donio guverner Radoje Žugić, na osnovu izmjena zakona kojim se uređuje ova oblast.

 • 08:01
  15.1.2019.

  Elektroprivreda Crne Gore od 15. januara do 31. maja 2019. godine organizovaće nagradnu igru "Zlatni tim – uhvati ritam".

 • 19:05
  14.1.2019.

  U Crnoj Gori je ove sedmice oko 41,23 hiljade nezaposlenih, 0,5 odsto manje u odnosu na kraj prošle godine, pokazuju podaci Zavoda za zapošljavanje (ZZZ).

 • 19:22
  13.1.2019.

  Sindikati u Crnoj Gori već godinama pokušavaju da dođu do kompromisa sa Vladom kako bi se minimalna zarada, koja iznosi 193 eura i koja je najniža u regionu, povećala na 250 eura.