Autor: Marija Vujovic
Foto: Privatna arhiva
14:20
12.1.2019.

Rukotvorine Nikšićanke Rade Popović: Svaki predmet „začinim“ sa mnogo ljubavi

Iako diplomirani ekonomista, Nikšićanka Rada Popović već pet godina bavi se izradom rukotvorina.


Kako u svojoj struci nije uspijevala da nađe posao, priča Rada za portal Onogošt, polako je iz ljubavi to postalo njeno zanimanje.

Ipak, korijeni ovog njenog hobija i ljubavi, sežu iz njenog djetinjstva.

„Ja sam već od malih nogu znala da platem, pošto me je čuvala baka. Baš sam voljela da pletem. Kasnije, sve predmete, odjeću kada kupim za sebe, voljela da prepravim. Tako sam onda radila za moje prijatelje kape, rukavice, te neke stvarčice i onda sam krenulu u tu priču da nešto mogu i da zaradim sa tim svojim radom“, sjeća se ona.

Ukoliko ugledate Radu na sajmovima u našem gradu, ali i širom države, svakako da će se u pregrštu njenih zanimljivih proizvoda naći nešto za vas.

„U mojoj ponudi može se naći nakit od poludragog kamenja, razne kućne dekoracije, novogodišnji vijenci, bombice, pletiva. Sve sama radim“, ponosno ističe talentovana Nikšićana dodajući da svaki komad i detalj začini sa mnogo ljubavi.

„Posvećujem ovome mnogo pažnje, ali malo više ljubavi. Nemam nekih puno proizvoda. Ne radim nešto puno, ali svemu posvetim puno ljubavi“, dodaje ona.

Skromna Rada ističe da se ipak od ovog posla može zaraditi, malo, ali dovoljno.

„Može se pomalo zaraditi. Budu sajmovi na primorju, u Nikšiću, nešto preko interneta, Facebooka. Najčešće izlažem u Nikšiću, ja sam inače dio klastera „Riznica“, jedna od devet u tom klasteru“, zaključuje priču za naš portal ona dodajući da je zadovoljan kupac najbolja preporuka, ali i njoj najveće zadovoljstvo.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 10:10
  25.3.2019.

  Projekat daljinskog očitavanja i upravljanja potrošnjom, kao i kontinuiran rad na kontroli mjernih mjesta u Regionu 1, koji obuhvata područja Nikšića i Plužina, uticali su na smanjenje gubitaka električne energije.

 • 08:31
  25.3.2019.

  Glavni projekat Uprave za nekretnine u ovoj godini je izrada katastra nepokretnosti za dio teritorije Nikšić koji obuhvata 100.000 hektara zemljišta. Riječ je o nastavku projekta započetog prošle godine i već su dvije katastarske opštine na teritoriji Nikšića stupile u pravni saobraćaj, kaže direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević.

 • 16:35
  24.3.2019.

  Postoje lijepi i manje lijepi suveniri, kvalitetni ili ne, unikatni, ali i oni “sa dušom” - takve izrađuju članovi nikšićkog Udruženja za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju.

 • 10:23
  24.3.2019.

  Ukupno ostvareni prihodi od šuma u prošloj godini po svim osnovima iznose 6,73 miliona eura i oni su i pored pada proizvodnje na nivou prihoda iz 2017. godine, saopšteno je iz Uprave za šume.