Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
16:21
14.4.2019.

Sajam zapošljavanja u Sportskom centru

Zavod za zapošljavanje Crne Gore počeo je sa sa održavanjem sajmova zapošljavanja u sjevernom i centralnom regionu Crne Gore. I nikšićki Sportski centar biće domaćin jednog od njih i to u utorak, 16. aprila.


Sajmovi su najavljene aktivnosti u okviru javne kampanje države “Zaposlimo domaće”.

“Cilj sajmova je da se u direktnom kontaktu povežu poslodavci iz primorskih opština, kao i neki lokalni, i nezaposleni zainteresovani za rad na sezonskim poslovima. Vrijeme održavanja mini sajmova je od 12 do 15 sati”, naveli su iz Zavoda za zapošljavanje.

Obzirom da je turistička sezona na pragu, a potrebe za domaćom radnom snagom od strane poslodavaca sa Primorja velike, Zavod, kako je navela načelnica Odsjeka za rad sa poslodavcima Sonja Ivanović, koristi sve mehanizme u cilju povezivanja poslodavaca i tražilaca posla, u namjeri da zadovolji kadrovske potrebe privrede i smanji nezaposlenost u Crnoj Gori.

Ivanović očekuje, na partnerskoj osnovi, odziv velikog broja poslodavaca koji su iskazali potrebe za zapošljavanjem sezonske radne snage.

„Poziv smo uputili Privrednoj komori Crne Gore, Uniji poslodavaca i Crnogorsko-turističkom udruženju uvjereni da će pozvati svoje članove da učestvuju na sajmovima i animiraju što veći broj poslodavaca. Takođe, pozive smo poslali i na više od 100 adresa poslodavaca iz turističke privrede“, precizirala je Ivanović.

Istovremeno, u svim biroima rada je u toku informisanje i animiranje nezaposlenih lica da prisustvuju sajmovima zapošljavanja, pripreme svoje radne biografije i predstave se poslodavcima.

„Još jednom apel svim poslodavcima kojima je potrebna domaća sezonska radna snaga da budu dio projekta i učestvuju na sajmovima zapošljavanja, te u neposrednom kontaktu sa nezaposlenim licima izaberu najbolje kadrove za rad u svojim kompanijama“, zaključila je Ivanović. 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:35
  22.4.2019.

  U Crnoj Gori je ove sedmice 37,85 hiljada nezaposlenih, 0,6 odsto manje nego prethodne, pokazuju podaci Zavoda za zapošljavanje (ZZZ).

 • 13:20
  22.4.2019.

  Kroz javne radove ”Njega starih lica”, “Personalni asistent” i ostale programe, na određeno vrijeme do četiri mjeseca, posao je dobilo 529 nezaposlenih osoba sa evidencije Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, a ugovore sa 98 izvođača javnih radova danas je potpisao direktor Zavoda Suljo Mustafić. 

 • 14:13
  21.4.2019.

  Kako bi što veći broj poljoprivrednih proizvođača koji prerađuju poljoprivredne proizvode na svojim gazdinstvima ispunio propisane zahtjeve u pogledu bezbjednosti hrane i time unaprijedio konkuretnost, organizovan je novi ciklus radionica na terenu.

 • 16:49
  19.4.2019.

  Vrijednost minimalne potrošačke korpe u martu je, prema podacima Monstata, iznosila 644,7 eura, što je 0,9 odsto više u odnosu na februar.