Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
16:21
14.4.2019.

Sajam zapošljavanja u Sportskom centru

Zavod za zapošljavanje Crne Gore počeo je sa sa održavanjem sajmova zapošljavanja u sjevernom i centralnom regionu Crne Gore. I nikšićki Sportski centar biće domaćin jednog od njih i to u utorak, 16. aprila.


Sajmovi su najavljene aktivnosti u okviru javne kampanje države “Zaposlimo domaće”.

“Cilj sajmova je da se u direktnom kontaktu povežu poslodavci iz primorskih opština, kao i neki lokalni, i nezaposleni zainteresovani za rad na sezonskim poslovima. Vrijeme održavanja mini sajmova je od 12 do 15 sati”, naveli su iz Zavoda za zapošljavanje.

Obzirom da je turistička sezona na pragu, a potrebe za domaćom radnom snagom od strane poslodavaca sa Primorja velike, Zavod, kako je navela načelnica Odsjeka za rad sa poslodavcima Sonja Ivanović, koristi sve mehanizme u cilju povezivanja poslodavaca i tražilaca posla, u namjeri da zadovolji kadrovske potrebe privrede i smanji nezaposlenost u Crnoj Gori.

Ivanović očekuje, na partnerskoj osnovi, odziv velikog broja poslodavaca koji su iskazali potrebe za zapošljavanjem sezonske radne snage.

„Poziv smo uputili Privrednoj komori Crne Gore, Uniji poslodavaca i Crnogorsko-turističkom udruženju uvjereni da će pozvati svoje članove da učestvuju na sajmovima i animiraju što veći broj poslodavaca. Takođe, pozive smo poslali i na više od 100 adresa poslodavaca iz turističke privrede“, precizirala je Ivanović.

Istovremeno, u svim biroima rada je u toku informisanje i animiranje nezaposlenih lica da prisustvuju sajmovima zapošljavanja, pripreme svoje radne biografije i predstave se poslodavcima.

„Još jednom apel svim poslodavcima kojima je potrebna domaća sezonska radna snaga da budu dio projekta i učestvuju na sajmovima zapošljavanja, te u neposrednom kontaktu sa nezaposlenim licima izaberu najbolje kadrove za rad u svojim kompanijama“, zaključila je Ivanović. 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:26
  20.6.2019.

  Za trgovce u Crnoj Gori nedjelja će biti neradni dan, pošto su poslanici u Skupštni Crne Gore glasali za promjene Zakona o unutrašnjoj trgovini.

 • 10:07
  20.6.2019.

  Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki poništila je dva tendera Uprave za saobraćaj (UZS), kojom rukovodi direktor Savo Parača, među kojima tender za nabavku usluga izrade tehničke dokumentacije za rekonstrukciju magistralnog puta M-3 Nikšić - Danilovgrad: tunel Budoš - Danilovgrad, procijenjene vrijednosti 300 hiljada eura.

 • 19:30
  19.6.2019.

  Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija raspisali su danas Javni poziv za Program podsticajnih mjera za oblast turizma u vrijednosti od 800.000 eura. 

 • 15:32
  19.6.2019.

  Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe za maj 2019. godine iznosila je 647,90 eura, saopšteno je iz MONSTAT-a.