Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:56
16.4.2019.

Sajam zapošljavanja u Sportskom centru

Sportski centar Nikšić danas će biti domaćin Sajma zapošljavanja koji će početi u 12 i trajati do 15h.


Sajam se organizuje u okviru javne kampanje države “Zaposlimo domaće” koju je pokrenuo Zavod za zapošljavanje Crne Gore u sjevernom i centralnom regionu.

Cilj je da se u direktnom kontaktu povežu poslodavci iz primorskih opština, kao i neki lokalni, i nezaposleni zainteresovani za rad na sezonskim poslovima.

“S obzirom da je turistička sezona na pragu, a potrebe za domaćom radnom snagom od strane poslodavaca sa Primorja velike, Zavod koristi sve mehanizme u cilju povezivanja poslodavaca i tražilaca posla, u namjeri da zadovolji kadrovske potrebe privrede i smanji nezaposlenost u Crnoj Gori”, kazala je ranije načelnica Odsjeka za rad sa poslodavcima Sonja Ivanović.

Ivanović očekuje, na partnerskoj osnovi, odziv velikog broja poslodavaca koji su iskazali potrebe za zapošljavanjem sezonske radne snage.

„Poziv smo uputili Privrednoj komori Crne Gore, Uniji poslodavaca i Crnogorsko-turističkom udruženju uvjereni da će pozvati svoje članove da učestvuju na sajmovima i animiraju što veći broj poslodavaca. Takođe, pozive smo poslali i na više od 100 adresa poslodavaca iz turističke privrede“, precizirala je Ivanović.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 12:31
  17.7.2019.

  Elektroprivreda Crne Gore danas je u prostorijama te kompanije u Nikšiću izvukla dobitnika nagradne igre „Zlatni tim - uhvati ritam 2“, a glavna nagrada, Citroen c-elysee, pripala je domaćinstvu iz Mojkovca sa pretplatnim brojem 14124311.

 • 15:24
  16.7.2019.

  U Crnoj Gori ove sedmice je 34,81 hiljada nezaposlenih, 0,9 odsto manje nego prethodne, pokazuju podaci Zavoda za zapošljavanje (ZZZ).

 • 08:11
  16.7.2019.

  Ukupna procijenjena vrijednost izgradnje hidroelektrane Komarnica je 237,8 miliona eura, navodi se u Konceptu DUP-a za prostor višenamjenske akumulacije na rijeci Komarnici.

 • 14:32
  15.7.2019.

  Nikšićka kompanija Uniprom, biznismena Veselina Pejovića, najveći je crnogorski izvoznik u prvih šest mjeseci ove godine, dok je najviše uvezao podgorički Jugopetrol, saopšteno je iz Uprave carina.