Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:56
16.4.2019.

Sajam zapošljavanja u Sportskom centru

Sportski centar Nikšić danas će biti domaćin Sajma zapošljavanja koji će početi u 12 i trajati do 15h.


Sajam se organizuje u okviru javne kampanje države “Zaposlimo domaće” koju je pokrenuo Zavod za zapošljavanje Crne Gore u sjevernom i centralnom regionu.

Cilj je da se u direktnom kontaktu povežu poslodavci iz primorskih opština, kao i neki lokalni, i nezaposleni zainteresovani za rad na sezonskim poslovima.

“S obzirom da je turistička sezona na pragu, a potrebe za domaćom radnom snagom od strane poslodavaca sa Primorja velike, Zavod koristi sve mehanizme u cilju povezivanja poslodavaca i tražilaca posla, u namjeri da zadovolji kadrovske potrebe privrede i smanji nezaposlenost u Crnoj Gori”, kazala je ranije načelnica Odsjeka za rad sa poslodavcima Sonja Ivanović.

Ivanović očekuje, na partnerskoj osnovi, odziv velikog broja poslodavaca koji su iskazali potrebe za zapošljavanjem sezonske radne snage.

„Poziv smo uputili Privrednoj komori Crne Gore, Uniji poslodavaca i Crnogorsko-turističkom udruženju uvjereni da će pozvati svoje članove da učestvuju na sajmovima i animiraju što veći broj poslodavaca. Takođe, pozive smo poslali i na više od 100 adresa poslodavaca iz turističke privrede“, precizirala je Ivanović.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:35
  22.4.2019.

  U Crnoj Gori je ove sedmice 37,85 hiljada nezaposlenih, 0,6 odsto manje nego prethodne, pokazuju podaci Zavoda za zapošljavanje (ZZZ).

 • 13:20
  22.4.2019.

  Kroz javne radove ”Njega starih lica”, “Personalni asistent” i ostale programe, na određeno vrijeme do četiri mjeseca, posao je dobilo 529 nezaposlenih osoba sa evidencije Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, a ugovore sa 98 izvođača javnih radova danas je potpisao direktor Zavoda Suljo Mustafić. 

 • 14:13
  21.4.2019.

  Kako bi što veći broj poljoprivrednih proizvođača koji prerađuju poljoprivredne proizvode na svojim gazdinstvima ispunio propisane zahtjeve u pogledu bezbjednosti hrane i time unaprijedio konkuretnost, organizovan je novi ciklus radionica na terenu.

 • 16:49
  19.4.2019.

  Vrijednost minimalne potrošačke korpe u martu je, prema podacima Monstata, iznosila 644,7 eura, što je 0,9 odsto više u odnosu na februar.