Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:49
6.12.2018.

Sertifikat za 14 pomoćnih kuvara i servira u Nikšiću

Nakon uspješno završene dvomjesečne obuke za zanimanja pomoćni kuvar i servir, u Birou rada Nikšić upriličena je svečanost povodom uručivanja 14 sertifikata uspješnim polaznicima.


“Obuku pomoćnih kuvara i servira realizovali smo u saradnji sa Centrom za obrazovanje odraslih “Onogost school”. Do kraja godine biće završena i obuka za zanimanje recepcioner, za četiri lica sa evidencije nezaposlenih”, kaže načelnica Područne jedinice Nikšić Rajka Radonjić.

Cilj je, dodaje Radonjić, da nezaposleni sa usvojenim novim znanjima i vještinama brže i lakše dođu do zaposlenja.

Sertifikate za 14 nezaposlenih, koji su uspješno savladali sve segmente predviđene programom obuke, uručila je direktorica Centra za obrazovanje odraslih “Onogost school” Tanja Piljević.

Polaznici su izrazili zadovoljstvo kvalitetom obuke, uz očekivanja da će im stečena znanja iz ove oblasti omogućiti brže zapošljavanje.

“Polaznici su iskazali izuzetno interesovanje kako za teorijski, tako za praktični dio obuke i na završnom ispitu pokazali  su odlične rezultate”,  ističe Radonjić.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:13
  21.4.2019.

  Kako bi što veći broj poljoprivrednih proizvođača koji prerađuju poljoprivredne proizvode na svojim gazdinstvima ispunio propisane zahtjeve u pogledu bezbjednosti hrane i time unaprijedio konkuretnost, organizovan je novi ciklus radionica na terenu.

 • 16:49
  19.4.2019.

  Vrijednost minimalne potrošačke korpe u martu je, prema podacima Monstata, iznosila 644,7 eura, što je 0,9 odsto više u odnosu na februar.

 • 15:19
  17.4.2019.

  Societe Generale banka Montenegro pokreće nagradnu igru za sve korisnike penzije Fonda PIO Crne Gore koji svoju penziju primaju preko računa u banci, a imaoci su VISA i Mastercard kartica izdatih od strane banke.  

 • 14:57
  17.4.2019.

  U 2018. godini inspektori Uprave za inspekcijske poslove su obavili skoro 65.000 inspekcijskih pregleda, u kojima je utvrđeno preko 25.000 nepravilnosti, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije.