Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:49
6.12.2018.

Sertifikat za 14 pomoćnih kuvara i servira u Nikšiću

Nakon uspješno završene dvomjesečne obuke za zanimanja pomoćni kuvar i servir, u Birou rada Nikšić upriličena je svečanost povodom uručivanja 14 sertifikata uspješnim polaznicima.


“Obuku pomoćnih kuvara i servira realizovali smo u saradnji sa Centrom za obrazovanje odraslih “Onogost school”. Do kraja godine biće završena i obuka za zanimanje recepcioner, za četiri lica sa evidencije nezaposlenih”, kaže načelnica Područne jedinice Nikšić Rajka Radonjić.

Cilj je, dodaje Radonjić, da nezaposleni sa usvojenim novim znanjima i vještinama brže i lakše dođu do zaposlenja.

Sertifikate za 14 nezaposlenih, koji su uspješno savladali sve segmente predviđene programom obuke, uručila je direktorica Centra za obrazovanje odraslih “Onogost school” Tanja Piljević.

Polaznici su izrazili zadovoljstvo kvalitetom obuke, uz očekivanja da će im stečena znanja iz ove oblasti omogućiti brže zapošljavanje.

“Polaznici su iskazali izuzetno interesovanje kako za teorijski, tako za praktični dio obuke i na završnom ispitu pokazali  su odlične rezultate”,  ističe Radonjić.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 21:46
  17.2.2019.

  Elektroprivreda (EPCG), uvođenjem tarifnih modela, pokušava da uspostavi balans između visokih tržišnih cijena električne energije na berzi i socio-ekonomske situacije, vodeći računa o kategorijama osjetljivih potrošača, saopštio je predsjednik Odbora direktora te elektroenergetske kompanije, Đoko Krivokapić.

 • 14:34
  17.2.2019.

  Nikšić je u prošloj godini posjetilo 9,37 hiljada turista, što je oko šest odsto više u odnosu na 2017. godinu, saopštila je direktorica Turističke organizacije (TO) tog grada, Dragica Popović. Porast posjeta, međutim, ne prati i broj od 20,03 hiljade noćenja, koji je, kako je precizirala, manji oko deset odsto, mada na to utiče i neprijavljivanje gostiju u dijelu smještajne privatne ponude.

 • 16:42
  16.2.2019.

  Poreska uprava (PU) je kroz reprogram poreskog duga do sada naplatila 45,72 miliona eura, dok je zbog nepoštovanja zakona ukinuto preko 1,5 hiljada rješenja.

 • 10:40
  16.2.2019.

  Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je danas javni poziv za podršku investicijama u voćarstvu, kroz koji crnogorski voćari mogu dobiti bespovratnu podršku do 50 odsto ukupne investicije za podizanje i modernizaciju voćnih zasada.