Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:49
6.12.2018.

Sertifikat za 14 pomoćnih kuvara i servira u Nikšiću

Nakon uspješno završene dvomjesečne obuke za zanimanja pomoćni kuvar i servir, u Birou rada Nikšić upriličena je svečanost povodom uručivanja 14 sertifikata uspješnim polaznicima.


“Obuku pomoćnih kuvara i servira realizovali smo u saradnji sa Centrom za obrazovanje odraslih “Onogost school”. Do kraja godine biće završena i obuka za zanimanje recepcioner, za četiri lica sa evidencije nezaposlenih”, kaže načelnica Područne jedinice Nikšić Rajka Radonjić.

Cilj je, dodaje Radonjić, da nezaposleni sa usvojenim novim znanjima i vještinama brže i lakše dođu do zaposlenja.

Sertifikate za 14 nezaposlenih, koji su uspješno savladali sve segmente predviđene programom obuke, uručila je direktorica Centra za obrazovanje odraslih “Onogost school” Tanja Piljević.

Polaznici su izrazili zadovoljstvo kvalitetom obuke, uz očekivanja da će im stečena znanja iz ove oblasti omogućiti brže zapošljavanje.

“Polaznici su iskazali izuzetno interesovanje kako za teorijski, tako za praktični dio obuke i na završnom ispitu pokazali  su odlične rezultate”,  ističe Radonjić.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:48
  18.12.2018.

  Tehnopolis je naš svojevrsni inkubator gdje smo pružili priliku da nove kompanije ovdje nađu svoje mjesto i da napravimo ovdje jedan startup ekosistem., kazao je Darko Perišić, generalni direktor Direkcije za Naučno-istraživačke aktivnosti u Ministarstvu nauke Crne Gore, prilikom otvaranja Startup konferencije u IPC Tehnopolis.

 • 10:17
  18.12.2018.

  Nacrtom zakona o administrativnim taksama koji je na javnoj raspravi do kraja decembra predloženo je smanjenje tarifa. Kako su privrednici uporno ukazivali da ima veliki broj administrativnih taksi – čak 659 i da su visoke, u Vladi su se odlučili na izradu novog zakona, a ne na izmjene postojećeg.

 • 20:01
  17.12.2018.

  Broj zaposlenih u Crnoj Gori u trećem kvartalu je, prema podacima Monstata, bio veći 2,9 odsto u odnosu na prethodni.

 • 15:18
  17.12.2018.

  Decembar je mjesec praznika i radosti, a pretpraznična groznica zvanično počinje i u Sport Reality-ju! Ako još uvijek nemate ideju čime biste mogli obradovati vaše najmilije ili razmišljate o obnavljanju ličnog garderobera, ovu nevjerovatnu priliku ne smijete propustiti. U svim Sport Reality prodavnicama od 14. decembra počinju sezonski popusti i do -50 odsto.