Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
18:34
12.5.2019.

Sezonski angažovano 3,5 hiljada nezaposlenih

Od početka godine više od 3,5 hiljada nezaposelnih sa evidencije Zavoda za zapošljavanje (ZZZCG) zaposleno je na sezonskim polovima.

To je za Dnevnik TVCG kazao direktor Zavoda za zapošljavanje, Suljo Mustafić navodeći da je toj statistici snažan doprinos dala nacionalna kampanja "Zaposlimo domaće-Da Crna Gora radi". Mustafić očekuje da će na sezonskim poslovima sa Zavoda ove godine biti angažovano 11 hiljada radnika.

"Trenutno imamo angažovanih oko 3,6 hiljada lica sa naše evidencije, domaćih radnika u sezonskom zapošljavanju na primorju što je značajan podatak ako ga uporedimo sa prošlom godinom da je u ovo vrijeme bilo oko 1,8 hiljada, znači nekih dvostruko više ih ima ove godine. Ono što je naš cilj i namjera da kroz kampanju 'Zaposlimo domaće da Crna Gora radi' jeste upravo to da se obezbijedi i što veći broj kvalitetne radne snage", kazao je Mustafić.

Izvor: rtcg.me

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:15
  25.5.2019.

  Veliki broj potrošača neće ni osjetiti korekcije cijena u određenim tarifnim modelima, koji počinju da se primjenjuju 1. juna, što će se vidjeti i na računima, saopštio je izvršni rukovodilac Funkcionalne cjeline (FC) Snabdijevanje Nikola Bezmarević.

 • 09:07
  24.5.2019.

  Kompanija Agroglobe koja posluje u sastavu MK Group, u Crnoj Gori bilježi odlične rezultate kroz poslovne aktivnosti Nikšićkog mlina, Fabrike stočne hrane i mlina u Spužu, kazali su iz ove kompanije.

 • 16:31
  23.5.2019.

  Naknada za obnovljive izvore energije (OIE 1) na računima za električnu energiju biće ukinuta od 1. juna, saopštila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

 • 09:02
  23.5.2019.

  Najveća plata u ovoj godini bila je 54.440 eura i dobio je domaći građanin zaposlen u sektoru bankarstva i monetarnog posredovanja, piše Pobjeda.