Sindikat Boksita: Dan rudara dočekujemo u katastrofalnoj situaciji, Pejović nam rekao da ne može da računa na nas

zugicc
  • Autor onogost.me
  • 24.09.2015. u 12:25

„Mene ne može niko da uslovi. Ja sam dao novac za kompaniju i ja ću početi da radim kad meni bude odgovaralo“, ovo su riječi novog vlasnika Boksita, Veselina Pejović, koje su se čule na jučerašnjem sastanku u ministarstvu ekonomije, kazao je danas pred okupljenim radnicima, član Sindikata Nikola Žugić.

On je dodao da  im je Pejović poručio, da u ovom trenutku, ne može računa na radnike Boksita.

„Kazao nam je da on želi da povrati novac, a da mi možemo, ili da čekamo, ili da uzmemo socijalni program od države. Pokušali smo na sve načine da ga privolimo da radi, ali on jednostavno to ne želi“, kazao je Žugić.

Rudari će zato pokušati da u međuvremnu razgovaraju sa sudjom privrednog suda da ih ostavi da rade još nekoliko mjeseci, a za šta navodno imaju obećanje. U tom periodu  kako se nadaju,  gospodin Pejović bi možda počeo da radi.

„Ako ne bude počeo da radi, mi ćemo tražiti da se povuče i da država raskine sve ugovore sa njim. Mi ne možemo ništa drugo da uradimo, jedino da odemo da se sa gospodinom Pejovićem čupamo i da ga ćeramo fizički iz Boksita, mislim da to trenutno nije naš put“, poručio je Žugić.

„Mi smo spremni, ako treba i da preuzmemo firmu, bez ikakvog problema, ako Pejović ne može da počne da radi. Daejmo mu dva, tri mjeseca“, kazao je član Sindikata, Miomir Čolaković.

Rudari su poručili Pejoviću da samo žele da rade i da budu tretirani kao ljudi i da za svoj posao budu plaćeni. S druge strane, u ministarstvu ekonomije se grade od svega jer, kako su saopštili Sindikalcima, oni više nemaju ingerencija.

„Oni su tu kao socijalni servis koji će samo da nam obezbijedi socijalni program ukoliko gospodin Pejović ne želi da nas primi“, objasnio je Žugić, dodajući da socijlani program važi do Nove godine, ali za koji će sigurno tražiti produžetak.

Zainteresovani radnici bi u slučaju da prihvate socijalni program dobili oko 13 500 eura. U Boksitima je trenutno oko 190 rudara.

Pejović je kupio Rudnike Boksite za 5,39 miliona eura. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Prosječna neto zarada u oktobru u Crnoj Gori iznosila je 720 eura, podaci su Uprave za statistiku Monstat. Najveće zarade su dobili zaposleni u sektorima finansija 1,184 eura i energetike 1,094.
Evropska unija će u januaru 2023. obezbijediti 30 miliona eura bespovratnih sredstava Crnoj Gori za podršku energetici, saopštila je ambasadorka EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa, tokom sastanka sa potpredsjednikom Vlade i ministrom kapitalnih investicija Ervinom Ibrahimovićem.