Sindikat Boksita: U septembru otvaranje jame Biočki stan

ilija_djilas
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 11.08.2016. u 11:19

Jama Biočki stan, nakon deset godina, biće svečano otvorena u septembru.

To je saopšteno iz Sindikata Rudnika boksita, koji predstavlja Ilija Đilas. On je kazao da se radi punom parom, pri čemu je dio opreme već stigao, a u toku je sanacija i renoviranje objekta, pa će za manje od mjesec u Nikšiću biti proizvedene i prve količine rude.

“Od 2008. godine jama je bila zatvorena, tamo je sve bilo upropašćeno, u katastrofalnom stanju. Ovih dana se uveliko izvode radovi na Seocima, poslije čega će jama Biočki stan biti u normalnom stanju, gdje će moći da se radi”, rekao je Đilas Anteni M.

Najviše zadovoljstvo je, kako je kazao, među radnicima.

“Koliko će biti zaposleno novih radnika ne znamo tačno, ali očekujemo od 70 do 100 radnika. I mi u sindikatu smo zadovoljni, već dva kopa rade, radi i transport, počeće i jama Biočki stan, tako da će rudnik početi da radi bolje nego što je ikada do sada radio”, smatra Đilas.

Portal Antena M piše da je vlasnik Uniproma, Veselin Pejović, uplatio preostali dio kupoprodajne cijene za Rudnike boksita u iznosu od dva miliona eura.

Ostatak, do 5,3 miliona eura predstavljaju neriješena pravno-imovinska pitanja, za koja je nadležan Privredni sud.

Još neriješena pravno-imovinska pitanja su za zemlju u Bogetićima, Broćencu i zemlju u površinskom kopu Štitovo.

Pejović je ranije za Boksite uplatio 1,6 miliona, pa je za Boksite dao ukupno 3,6 miliona eura.

Od preuzimanja rudnika Boksita od Uniproma, otvoren je površinski kop Zagrad, zatim Đurakov do i za septembar je planirano otvaranje Biočkog stana.

 

Izvor: rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Bivši radnici Željezare sastali su se sa predstavnicima Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i počeli pregovore kako bi došli do rješenja koje će se odnositi na njihov radni status.
Ekstremno loši vremenski uslovi od sredine januara uzrokovali su brojna oštećenja na mreži i objektima Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), čija je sanacija koštala desetine hiljade eura, saopšteno je iz te kompanije.
Bivšim radnicima nikšićke Željezare počelo je suđenje u Osnovnom sudu, po tužbi bivšeg vlasnika fabrike za "ometanje službenog lica u vršenju službene radnje". Radnici su poručili da se ne osjećaju krivima, jer su branili fabriku i svoja radna mjesta.