Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sindikat Boksita: U septembru otvaranje jame Biočki stan

ilija_djilas
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 11.08.2016. u 11:19

Jama Biočki stan, nakon deset godina, biće svečano otvorena u septembru.

To je saopšteno iz Sindikata Rudnika boksita, koji predstavlja Ilija Đilas. On je kazao da se radi punom parom, pri čemu je dio opreme već stigao, a u toku je sanacija i renoviranje objekta, pa će za manje od mjesec u Nikšiću biti proizvedene i prve količine rude.

“Od 2008. godine jama je bila zatvorena, tamo je sve bilo upropašćeno, u katastrofalnom stanju. Ovih dana se uveliko izvode radovi na Seocima, poslije čega će jama Biočki stan biti u normalnom stanju, gdje će moći da se radi”, rekao je Đilas Anteni M.

Najviše zadovoljstvo je, kako je kazao, među radnicima.

“Koliko će biti zaposleno novih radnika ne znamo tačno, ali očekujemo od 70 do 100 radnika. I mi u sindikatu smo zadovoljni, već dva kopa rade, radi i transport, počeće i jama Biočki stan, tako da će rudnik početi da radi bolje nego što je ikada do sada radio”, smatra Đilas.

Portal Antena M piše da je vlasnik Uniproma, Veselin Pejović, uplatio preostali dio kupoprodajne cijene za Rudnike boksita u iznosu od dva miliona eura.

Ostatak, do 5,3 miliona eura predstavljaju neriješena pravno-imovinska pitanja, za koja je nadležan Privredni sud.

Još neriješena pravno-imovinska pitanja su za zemlju u Bogetićima, Broćencu i zemlju u površinskom kopu Štitovo.

Pejović je ranije za Boksite uplatio 1,6 miliona, pa je za Boksite dao ukupno 3,6 miliona eura.

Od preuzimanja rudnika Boksita od Uniproma, otvoren je površinski kop Zagrad, zatim Đurakov do i za septembar je planirano otvaranje Biočkog stana.

 

Izvor: rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Novo državno preduzeće za gazdovanje šumama trebalo bi da zaposli 231 radnika u prve tri godine rada, koji će imati za 30 odsto veću zaradu od zaposlenih u državnoj upravi, dok je za prvu godinu rada novog šumarskog preduzeća potrebno obezbijediti 24 miliona eura za obrtna sredstva i nabavku mehanizacije i opreme za rad, saopšteno je iz Akcije za socijalnu pravdu.
Siva ekonomija je ozbiljan problem, jer stvara nelojalnu konkurenciju i ugrožava održivost turističkog sektora, ocijenio je za Pobjedu predsjednik Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva PKCG Ranko Jovović, dodajući da je potrebno standardizovati i legalizovati privatni smještaj. Iako su najave za sezonu dobre, pozvao je na pojednostavljenje procedura za dobijanje dozvola za rad i boravak sezonskih radnika.