Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
15:02
24.5.2020.

“Stop sivoj ekonomiji”: Sjutra ističe rok za prijavljivanje

Javni poziv za Program "Stop sivoj ekonomiji" otvoren je do sjutra u 15h, a Zavod za zapošljavanje Crne Gore poziva nezaposlena lica, do 30 godina života, sa stečenim visokim obrazovanjem i radnim iskustvom u nivou obrazovanja u najkraćem trajanju od devet mjeseci, da se prijave.


“Program će se sprovoditi za 210 nezaposlenih visokoškolaca, u trajanju od sedam mjeseci. Tokom trajanja programa učesnici će se uz rad osposobiti za pružanje tehničke podrške i pomoći službenim licima Poreske uprave – 84 lica, Uprave za inspekcijske poslove – 64 lica, Uprave policije – 44 i Uprave carina – 14 lica i Ministarstva saobraćaja i pomorstva – 4 lica , u suzbijanju sive ekonomije. Oni će se zaposliti, u programu, na određeno vrijeme, uz mjesečnu zaradu u neto iznosu 300 eura”, objasnili su oni.

Prijava na poziv podnosi se na obrascu (P1) koji se može preuzeti sa sajta Zavoda za zapošljavanje Crne Gore http://www.zzzcg.me. Podnosilac, uz prijavu na poziv podnosi CV na obrascu koji se može preuzeti sa sajta Uprave za kadrove – www.uzk.co.me i dokaz o stečenom radnom iskustvu u nivou obrazovanja. Prijavu na poziv sa pratećom dokumentacijom šalje se kao preporučena pošiljka na adresu Područna jedinica Nikšić – Biro rada Nikšić – Lazara Sočice br. 4, Nikšić – za podnosioce prijave sa mjestom prebivališta u Nikšiću, Plužinama i Šavniku.

“Prijava podnijeta po isteku krajnjeg roka za prijem, prijava uz koju nije podnijet CV, prijava uz koju nije podnijet dokaz o stečenom radnom iskustvu, kao i prijava podnijeta od strane lica koje ne ispunjava uslove utvrđene pozivom, neće se razmatrati”, naglašavaju oni.

Vrijeme i mjesto organizovanja izbora učesnika, biće dostupno 29. maja na sajtu Zavod za zapošljavanje Crne Gore www.zzzcg.me, na kojem možete pronaći i više detalja o samom pozivu.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:32
  12.7.2020.

  Zbog složene epidemiološke situacije u državi, a u skladu sa preporukama Vlade Crne Gore i Nacionalnog  koordinacionog tijela, Zavod za zapošljavanje Crne Gore sprovodiće sve neophodne mjere kako bi se obezbijedili uslovi za nesmetanu zaštitu javnog zdravlja i spriječilo širenje novog koronavirusa, saopšteno je iz ZZZCG.

 • 16:24
  11.7.2020.

  Cijena eurodizela u Crnoj Gori i dalje je niža od prosjeka u regionu, dok je eurosuper 95 na nivou prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

 • 15:10
  11.7.2020.

  Prosječan junski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 25,21 eura, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore. 

 • 08:14
  11.7.2020.

  U trećem Vladinom paketu podrška razvoju će biti usmjerena na sektore u kojima je moguće ostvariti visok stepen produktivnosti - prerađivačka industrija, poljoprivredna proizvodnja i stočarstvo i energetika, čime će se, uz adekvatnu primjenu digitalnih tehnologija u svim sferama društveno-ekonomskog razvoja, uticati na jačanje konkurentnosti crnogorske ekonomije i obezbijediti uslovi za smanjenje uticaja negativnih pojava na nacionalnom, regionalnom i globalnom nivou, saopšteno je juče iz Vlade koja je bez održavanja sjednice, usvojila Smjernice makroekonomske i fiskalne politike za period od ove do 2023. godine.