Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
08:10
26.3.2020.

Sve trgovine od danas rade od 8 do 18h

Trgovine na koje se odnose mjera države u borbi protiv širenja koronavirusa od četvrtka, 26. marta, rade ograničeno od 8 do 18h, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.


"Obavještavamo trgovce da mjera ograničenja radnog vremena počinje da važi od 26. marta kako bi svi uspjeli da na vrijeme organizuju i planiraju rad u trgovinama", naveli su oni.

Iz Nacionalnog koordinacionog tima za zarazne bolesti dan ranije je saopšteno da je obaveza apoteka, objekata u kojima se obavlja trgovina hranom, pićem i sredstvima za higijenu, specijalizovanih objekata za prodaju opreme za bebe, građevinskih proizvoda, sredstava za zaštitu i prihranu bilja i sadnog materijala, proizvoda za ishranu i liječenje životinja, poljoprivrednih mašina i pogrebne opreme da radno vrijeme organizuju u periodu od 8 do 18h, osim dostave na adresu kupca, koja se može vršiti u radno vrijeme, koje trgovac istakne, u skladu sa propisima.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:29
  5.4.2020.

  Željezara Tosčelik u Nikšiću, kojom od 2012. godine gazduje turski holding Tosyali, povećala je poizvodnju u odnosu na kraj prošle godine i obezbijedila kupce za narednih nekoliko mjeseci, saopšteno je iz uprave fabrike.

 • 14:30
  5.4.2020.

  Cilj koji smo sebi postavili je da zadržimo zaposlene, ali moramo voditi računa o održivosti poslovanja, upravo kako bi omogućili opstanak kompanija, a samim tim i angažman zaposlenih, kaže za portal Onogošt Ranko Jovović, prvi čovjek Comp Comerc grupe, komentarišući sve složeniju prvirednu situaciju zbog pojave koronavirusa u Crnoj Gori.

 • 11:28
  5.4.2020.

  Crna Gora će aplicirati za sredstva iz Fonda solidarnosti EU, kako bi što efikasnije prebrodila posljedice epidemije.

 • 08:08
  5.4.2020.

  Investiciono-razvojnom fondu (IRF) je za sedmicu stiglo 430 zahtjeva za kreditnu podršku, u proceduri obrade je preko 130 prijava, a donijeto je već 12 odluka. To je saopštio za Radio Crne Gore predsjednik Odbora direktora IRF-a Zoran Vukčević. Istakao je da su najviše prijava dostavila mala i mikro preduzeća i tražila zajmove od deset, 20 i 30 hiljada eura.