Tehnopolis: Održano predavanje o inovacijama u voćarskoj proizvodnji

dsc00571
tehnopolis.me
  • Autor onogost.me
  • 03.10.2017. u 07:02

U Multimedijalnoj sali Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis juče je održano predavanje na temu „Inovacije u voćarskoj proizvodnji“.

Predavači na događaju bili su prof. dr Miljan Cvetković, koji je govorio o američkim iskustvima u voćarskoj proizvodnji s posebnim osvrtom na trešnju i jagodasto voće, i doc. dr Tanja Cvetković, koja je pričala o međuvrsnim hibridima loze koji se uspješno gaje u manje povoljnim uslovima.

Prof. dr Miljan Cvetković je radio na implementaciji FAO projekta u Srbiji u cilju podizanja nivoa voćarske proizvodnje. Učestvovovao je i bio rukovodilac na većem broju domaćih i međunarodnih projekata iz oblasti voćarstva. Obavio je stručno usavršavanje u SAD u okviru Fullbright stipendije u trajanju od osam mjeseci, na Michigan State i Oregon State univerzitetima.

Doc. dr Tanja Cvetković učestvovala je na većem broju domaćih i međunarodnih projekata iz oblasti vinogradarstva. Obavljala je funkciju direktora Instituta za hortikulturu Poljoprivrednog fakulteta. Trenutno je koordinator radne grupe za očuvanje genetičkih resursa vinove loze u Republici Srpskoj (BiH).

tehnopolis.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Na predlog Ministarstva kapitalnih investicija, Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj sjednici usvojila Informaciju o problemima tekućeg održavanja javne željezničke infrastrukture i dala saglasnost za korišćenje sredstava tekuće budžetske rezerve, na način što će se preusmjeriti 3.941.200 eura na poziciju Uprave za željeznice koja se odnosi na tekuće održavanje javne željezničke infrastrukture, istakao je državni sekretar za željezničku infrastrukturu i saobraćaj Miloš Rajović.