Tehnopolis: Uručena priznanja „INVENTA“

1nagrada
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 28.12.2017. u 06:50

U Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolis sinoć je uručenjem nagrada „INVENTA“ zaokružena i prva poslovna godina te ustanove, osnovane sa misijom razvoja i podrške start up kompanijama, razvijanja biznisa i inovacije u biznisu.

Izvršni direktor Tehnopolisa, Ratko Bataković, sumirajući godinu Tehnopolisa podsjetio je na dinamičan tempo rada i razvoja ustanove koja je rasla zajedno sa prvim stanarima. Osim podrške start up pričama, Tehnopolis je pružao i usluge konsaltinga, pisanja biznis projekata, ali i bio mjesto održavanja preko 400 događaja.

„Opšti utisak je da je bilo veoma uspješno. Uspjeli smo da izgradimo visoko profesionalan tim, a onda je sve lakše. Zadovoljni smo jer smo uspjeli da izgradimo snažnu mrežu partnera, a onda je sve sigurnije. Zadovoljni smo jer smo uspjeli da napravimo dobar rezultat, a onda je sve drugačije. Zadovoljni smo jer smo opravdali ukazano povjerenje i što možemo prezentovati rezultate koji govore da su posvećenim radom svi ciljevi dostižni“, kazao je Bataković i dodao da je Tehnopolis generisao više od 50 radnih mjesta za mlade ljude, da je razvio partnerske veze sa četrdesetak partnera na šest projekata čija vrijednost prelazi iznos od 750.000 eura.

Priznanja su sinoć uručena u šest kategorija. Za izuzetan doprinos u razvoju Tehnopolisa nagrada je uručena Ministarstvu nauke, a u nagradu je primila ministarka Sanja Damjanović. Ona je istakla da je generalno Crna Gora napravila velike korake na polju naučnih projekata, izdvojivši  pokretanje međunarodnog projekat kakav je Institut za održive tehnologije, te učešće u programu Horizon 2020. Kada je u pitanju Tehnopolis, ona je naglasila da ima razloga za zadovoljstvo učinjenim.

„Useljeni su prvi stanari, kod većina je poslovanje bilo uspješno. Tehnopolis gradi tim stručnih ljudi koji su aktivno uključeni u edukacije na međunarodnom nivou i koji su spremni da vode važne razvojne projekte. Tokom sledeće godine ćemo kroz IPA fondove obezbijediti sredstva za specifikaciju laboratorija koje su planirane u Tehnopolisu i nadam se da će sigurno 2019. te laboratorije biti puštene u rad, što će omogućiti da Tehnopolis funkcioniše u punom kapacitetu“, istakla je Damjanović.

Nagradu za doprinos razvoju Tehnopolisa dobila je opština Nikšić.

„Moram priznati da me učinak Tehnopolisa veoma iznenadio. Zaista moram da pohvalim ekipu oko Ratka Batakavića zaslužnu što se tu stvorila jedna sjajna pozitivna slika, za koju sam dobio potvrdu kroz moje kontakte sa predstavnicim Evropske unije. Kada se počne priča o Nikšiću, svi govore o Tehnopolisu, to je jedna veika stvar. Tehnopolis ima velike šanse preko IPA projekata da ostvari nove prihode i treba ići u tom pravcu, takođe. Pred Tehnopolisom vidim izvanrednu perspektivu”, kazao je prvi čovjek Nikšića, Veselin Grbović.

Kada su u pitanju stanari, priznanje za značajan doprinos u razvoju poslovne ideje dobili su Dejan Zejak i njegov Biotehnički centar sa idejom o razvoju malinarstva na sjeveru Crne Gore, te grafički studio „Bad brain“.

„Ovo je u suštini potvrda da Tehnopolis radi svoj posao i da su prepoznali našu ideju kao kvalitetnu, a mi vraćamo to povjerenje.  Oni nam ,s druge strane, još jednom pružaju ruku na kraju ove poslovne godine dajući nam ovo priznanje zato što se može smatrati da smo i mi i oni napravili jedan ozbiljan korak i da možemo nastaviti dalje ozbiljno sa radom“, kazao je Ilija Nikčević ispred firme „Bad brain“.

Nagradu za radnika godine dobio je projekt menadžer Đorđije Brkuljan, specijalnu nagradu dobila je higijeničarka Svetlana Zvicer, dok je RTVNK  dobila nagradu za medijskog partnera godine.

Tokom sinoćnjeg događaja prikazan je kratak film o Tehnopolisu.

Događaju su prisustvovali donosioci odluka na nacionalnom i lokalnom nivou, predstavnici resornih ministarstava i značajni akteri privrednog života Nikšića i Crne Gore.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Sve vrste goriva u Crnoj Gori od ponoći su jeftinije jedan do devet centi, saopštilo je Ministarstvo kapitalnih investicija.
Uprava prihoda i carina je od 1. januara do 30. novembra 2022. godine ostvarila bruto naplatu prihoda u iznosu od 1.908,9 miliona eura, što je za 170 miliona eura ili 10 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, a za 120 miliona eura ili 7 odsto više u odnosu na 2019. godinu. Ostvarena naplata je iznad plana prihoda u navedenom periodu za 163 miliona eura ili 9 odsto.