Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Tosčelik dobio pozitivno mišljenje od Inspekcije rada

radvent_naslovna
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 03.11.2016. u 16:18

Menadžment Tosčelika Nikšić dobio je mišljenje Inspekcije rada kojim se, kako su saopštili, potvrđuje zakonska ispravnost njihovih postupaka kada je riječ o radnom angažovanju oko 70 dojučerašnjih zaposlenih u željezari kojima je istekao ugovor o radu na određeno vrijeme i dodali da je više od 20 zaposlenih odlučilo da nastavi rad u željezari.
 

Iz nikšićke Željezare su kazali da se u dopisu glavne inspektorke rada ističe  da se nijesu stekli zakonski uslovi za transformaciju radnog odnosa sa određenog na neodređeno vrijeme, u smislu Zakona o radu, s obzirom da poslodavac sa svakim zaposlenim ponaosob nije zaključio ugovore o radu u trajanju dužem od 24 mjeseca.  

“Kako se radni odnos zasniva zaključivanjem ugovora o radu, koji je dvostrani pravni akt i smatra se zaključenim kada ga potpišu poslodavac i zaposleni, to niko ne može uticati na slobodno izraženu volju strana ugovornica“, kaže se, u mišljenju Inspekcije rada, uz akcenat da u postupku menadžmenta Tosčelika Nikšić nema povrede zakona, niti osnova za reagovanje Inspekcije rada.

Menadžment Tosčelika Nikšić dodaje da se do danas u 16 časova više od 20 zaposlenih odlučilo da nastavi rad u željezari posredstvom Agencije, što je skoro trećina ukupnog broja zaposlenih kojima je istekao ugovor o radu na određeno, a kako su dodali imaju najavu da će već sjutra taj broj biti znatno veći.

“Ponovo izražavamo uvjerenje da će i ostali prihvatiti ponudu da posredstvom Agencije nastave angažovanju u našoj kompaniji i vrate , pod istim uslovima rada kao do juče. To znači da će im zarada biti na istom dosadašnjem nivou, plate će obračunavati naša kadrovska služba, a tokom svih aktivnosti u organizaciji menadžmenta Tosčelika Nikšić imaće apsolutno ravnopravan tretman kao i ostali zaposleni u našoj kompaniji”, navodi se u saopštenju Tosčelika.

 

CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Izvršni direktori Eelektroprivrede Crne Gore (EOCG) i Eko-fonda, Ivan Bulatović i Draško Boljević, potpisali su juče u Podgorici Sporazum o zajedničkom finansiranju i realizaciji projekta "Solari 5000+ (70 MW)" za fizička i pravna lica.
U Vladi smatraјu da nema osnova da Ustavni sud prihvati iniciјativu priređivača igara na sreću za ocјenu ustavnosti u vezi sa ukidanjem mogućnosti uplate novca na korisničke naloge preko trafika.
Ministarstvo saobraćaja i pomorstva saopštilo je da su predstavnici Crne Gore i Bosne i Hercegovine dogovorili da se u narednih 60 dana objavi javni poziv za izbor izvođača radova i nadzor na projektu izgradnje međudržavnog mosta preko rijeke Tare.