Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija, Marija Vujović
08:30
19.6.2019.

„Trebjesa“ proizvela svoje prvo ejl pivo: Stiglo je Nikšićko IPA

Najstarija crnogorska pivara, Pivara „Trebjesa“, obradovala je potrošače i ljubitelje drugačijih pivskih stilova novim pivom. Nikšićko IPA prvo je ejl pivo u Nikšićko portfoliju i dolazi od pivare koja je regionalno poznata po svojim lager pivima.


Ejl piva razlikuju se od lager piva po upotrebi drugačijeg kvasca, više hmelja i načinu proizvodnje – to su takozvana piva gornjeg vrenja.  IPA je skraćenica za India Pale Ale, podvrstu ejl piva, koju su napravili Britanci u 18. vijeku i danas je jedno od najpopularnijih ejl piva širom svijeta.

Prvu prezentaciju novog piva Pivara je organizovala u svom gradu, Nikšiću, u caffe baru Floyd, uz prisustvo zaposlenih, partnera, predstavnika medija i prijatelja kompanije.

„Od najstarije crnogorske pivare očekuje se da baštini tradiciju, ali isto tako da bude moderna i ide u korak sa trendovima. Naš odgovor na to je da zadržimo postojeći kvalitet i prepoznatljivost, ali i da inoviramo, nudimo drugačije ukuse, donosimo globalne pivarske trendove“, kazala je Jelena Pavićević, marketing menadžer u Pivari „Trebjesa“.

Upravo je Nikšićko IPA jedna od najvećih inovacija kompanije u ovoj godini.

„Zbog toga smo i ovaj put uložili svu našu strast prema pivu i uz kvalitetne sastojke i dokazane pivarske majstore, napravili pivo koje svojom aromom budi sva čula. Pravljenje prvog ejl piva u „Trebjesi“ bio je veliki izazov za sve nas, ali se nadamo da smo napravili pivo u kojem će istinski uživati svi oni koji su spremni za nova iskustva“, poručila je Pavićević.

Nikšićko IPA već je dostupno u trgovinama i u lokalima, i to u staklenoj boci 0,33l i u limenci 0,5l.

Pored Nikšićko IPA, porodicu piva koje se proizvode u Pivari „Trebjesa“ čine i Nikšićko Pivo, Nikšićko Tamno, Nikšićko Gold, Nikšićko Nefiltrirano i Nikšićko Cool.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:39
  20.7.2019.

  Cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori viša je od prosjeka u regionu, dok je eurodizel jeftiniji od prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

 • 11:17
  20.7.2019.

  Hotel “Piva u Plužinama prodat je juče Draganu Bogdanoviću iz Beograda, koji je na javnoj aukciji prvi istakao ponudu na cijenu od 200.000 eura. Početna cijena prodaje je bila 152.000 eura.

 • 13:33
  19.7.2019.

  Potencijali ski centra Vučje su nemjerljivi, kako za zimski tako i za ljetnji turizam, sa posebnim akcentom na škole skijanja i stvaranje infrastrukture za dječije sadržaje.

 • 19:02
  18.7.2019.

  Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe za jun ove godine iznosila je 643 eura, saopšteno je iz MONSTAT-a.