U Crnoj Gori preko 40.000 nezaposlenih

logotip-zzzcg
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 15.08.2016. u 14:22

U Crnoj Gori je, prema podacima Zavoda za zapošljavanje (ZZZCG), ove sedmice 40,36 hiljada nezaposlenih, 0,3 odsto više nego prošle.

Stopa nezaposlenosti je, prema izvještaju ZZZ, porasla sa prošlosedmičnih 17,35 na 17,4 odsto, prenosi Mina business. 

Najveća stopa, 32,7 odsto, zabilježena je u julu 2000, dok je najniža bila u avgustu 2009. godine, 10,1 odsto.

Zavod je od početka godine evidentirao 9,39 hiljada novozaposlenih, a od tada je oglašeno 23,89 hiljada slobodnih radnih mjesta.

CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Fondu penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) od početka godine do juče obratilo se 570 korisnica nadoknada po osnovu rođenja troje i više djece, a koje su tražile obustavu tog prava i prelazak na penzije.
Do sada su donijete dvije prvostepene presude Privrednog suda po kojim država mora koncesionarima za male hidroelektrane da isplati ukupno oko miliona eura odštete. Riječ je o presudama u samo dva spora od ukupno devet koliko su koncesionari pokrenuli jer je Vlada nekadašnjeg premijera Zdravka Krivokapića jednostano raskinula ugovore sa njima.
Cijene univerzalnih poštanskih usluga od 1. januara naredne godine biće veće od 20 centi do 2,20 eura unutar Crne Gore, a do 12,25 eura u međunarodnom poštanskom saobraćaju, saopšteno je iz Pošte Crne Gore.