U septembru pregovori o platama u zdravstvu

img_5829
cdm.me
  • Autor onogost.me
  • 26.08.2016. u 10:20

Pregovori oko povećanja zarada u zdravstvu biće nastavljeni u septembru, kazala je predsjednica Sindikata zdravstva Ljiljana Krivokapić.

“Od jeseni se očekuje nastavak konkretnih pregovora, početkom septembra zapravo, jer je sada još uvijek vrijeme godišnjih odmora”, kazala je ona Dnevnim novinama.

Krivokapić je kazala da će se Sindikat na čijem je čelu b oriti za povećanje plata svim radnicima zdravstva shodno stepenu obrazovanja, a ne samo ljekarima.

“Ono što ja hoću jeste da se svima u sistemu zdravstva uvećajuzarade, da se ne zapostave oni što su u timu sa nama”, poručila je Krivokapić.

Mišljenja je da ima prostora za povećanje, jer su se u ovoj godini, između ostalog, naplaćivale takse, a dosta se i na Ijekove, kaže uštedjelo.

“Uvijek ima prostora, samo da se domaćinski ponašamo. Svi treba da racionalno i objektivno prikazuju ono za šta su zaduženi”, poručila je Krivokapić.

Podsjetimo, predstavnici Ministarstva zdravlja i reprezentativnih sindikata zdravstva potpisali su krajem aprila Granski kolektivni ugovor, kojim je zaposlenima u tom sistemu obezbijeđeno povećanje plata od 20-ak do 150 eura, zavisno od školske spreme, godina staža i dežurstava.

Krivokapić je i tada izrazila nadu da će u narednom periodu plate u tom sektoru rasti, do nivoa koji smo tražili, što je oko 30 odsto.

 

CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Elektroprivreda je u prva dva mjeseca ove godine ostvarila značajan izvoz i po tom osnovu bilježi više od 20 miliona eura profita. Za to vrijeme uvezla je oko deset miliona, što znači da je izvoz dominirao.
Interesovanje za nekretninama u Crnoj Gori raste iz godine u godinu, pa je sada, kako kažu u Odboru za građevinarstvo Privredne komore, zabilježena veća potražnja od punude, što je glavni uslov vrtoglavog rasta cijene kvadrata u svim gradovima.
Na kraju februara ove godine u Crnoj Gori je bilo oko 15 odsto turista manje nego u istom periodu 2023, saopšteno je Portalu RTCG iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).