Ugovor o djelu za 197 bivših radnika Željezare

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 08.02.2023. u 11:06
Predstavnik bivših radnika nikšićke Željezare Ivan Vujović saopštio je za TVCG da je sa Elektroprivredom (EPCG) dogovoreno da će u novoj kompaniji biti zaposleno 197 radnika, koji će prvih mjesec dana raditi po ugovoru o djelu. Nakon toga novoosnovana firma EPCG-Željezara Nikšić raspisaće konkurs za zapošljavanje.

“Poslije dugih pregovora postigli smo dogovor da čim EPCG preuzme fabriku, odnosno onog momenta kada budu mogli da koriste imovinu, da počne da radi 197 radnika. To će pretežno biti poslovi čišćenja kruga fabrike, pogona i kancelarija, takođe i popis imovine, tako da smo već počeli pripremne radove”.

Kako kaže, prvih mjesec dana radnici će imati ugovor o djelu, a početkom marta biće raspisan konkurs za sistematizovana radna mjesta, po biznis planu.

“Nadam se da smo mi najbolji kandidati za ta radna mjesta”, kazao je Vujović i dodao kako nemaju garancije da će baš radnici bivše Željezare biti i uposleni.

“Svi mogu da se prijave, ali ja računam da smo mi najbolji kandidati, ali nemamo garancije od EPCG ili Vlade”, saopštio je Vujović i poručio da su zadovoljni postignutim dogovorom.

Izvršni direktor novoosnovane firme EPCG-Željezara Nikšić Đorđije Manojlović saopštio je da bi radnici angažovani po ugovoru o djelu trebalo da počnu da rade od 23. februara.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Solar gradnja, ćerka firma Elektroprivrede, završila je prošlu godinu sa 2,2 miliona eura gubitka, pokazuju podaci iz finansijskog izvještaja dostavljenog Upravi prihoda i carina.