Uplaćene zaostale zarade radnicima Nike

nika_2
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 27.04.2016. u 18:07

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja (MPRR) uplatilo je bivšim radnicima mljekare Nika zaostale zarade u ukupnom iznosu od 188,2 hiljada eura. Time je realizovalo dogovorene obaveze sa sastanka koji je juče održan sa predstavnicima radnika mljekare NIKA u stečaju i stečajnim upravnikom. 

“Uplaćena su sredstva u ukupnom iznosu od 188.273,98 eura na račun stečajnog dužnika kod Privrednog suda. Na ovaj način ispunjena je preuzeta obaveza za isplatu pripadajućih zarada 65 bivših radnika mljekare “Nika” u stečaju”, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Sjutra tokom dana radnici mljekare mogu očekivati početak isplate sredstava od strane stečajnog upravnika preko komercijalne banke, prenosi CdM.

“Prilikom isplate sredstava svaki povjerilac treba da potpiše izjavu o ustupanju potraživanja u korist Ministarstva poljoprivrede, odnosno Vlade Crne Gore”, navedeno je u saopštenju.

Ministar poljoprivrede Petar Ivanović juče je pozvao zainteresovane investitore da razmotre mogućnost investiranja u mljekaru “Nika”, a poljoprivredne proizvođače u Crnoj Gori da rade zajedno i maksimalno koriste sredstva koja su na raspolaganju iz projekata IPARD-like, IPARD i ADMAS, kako bi se otvorio prostor za nova radna mjesta. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Unija slobodnih sindikata (USSCG) dala je punu podršku akciji "Stop inflaciji" i pozvala Vladu da se pridruži antiinflacionoj kampanji i privremeno umanji akcize na gorivo u iznosu ne manjem od 40 odsto.
Od sjutra će građani u pet najvećih trgovačkih lanaca moći da kupuje i više od 25 proizvoda po minimalnim cijenama, najavio je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.