Usvojen Agrobudžet od 66 miliona, najveći u istoriji

gov.me
 • Autor onogost.me
 • 24.02.2023. u 13:26
Vlada je usvojila Agrobudžet za 2023. godinu vrijedan 66 miliona eura. Ministar poljoprivrede Vladimir Joković kazao je da je to najveći Agrobudžet u istoriji.

“Agrobudžet za 2023. godinu iznosi 66,9 miliona. Iz državnog budžeta je opredijeljeno 44,72 miliona, iz donacija 11 hiljada i iz kreditnih sredstava u iznosu od 9,8 miliona. Dakle, ovo je najveći Agrobudžet u istoriji Crne Gore”, kazao je Joković.

On je kazao da su pozvali poljoprivrednike da nabave opremu jer će imati podršku preko 58 odsto.

“Vjerujem da dolaze mnogo bolji dani za poljoprivredne proivođače. Mislim da će ovaj Agrobudžet dati najbolje rezultate iako novca za poljoprivredu nikad nije dovoljno”, kazao je Joković.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Isplate iz Alimentacionog fonda, koji je osnovan 1. novembra prošle godine, obustavljene su i neće ih biti sve do najavljenih izmjena Zakona o privremenom izdržavanju djece.
  Dok na skijaškim terenima Durmitora, još traje zimska sezona, na rijeci Tari minule sedmice počela je sezona splavarenja. Rani početak sezone i veliko interesovanje za ljeto, obećavaju uspješnu sezonu na Tari, kaže splavar Veljko Ostojić, ali i upozorava da je rijeka zatpana smećem i da se nešto mora hitno uraditi.